Anchetă la UEFA, după ce arbitrul Ovidiu Hațegan nu a oprit un meci pentru incidente rasiste

Data publicării:
MICHEL PLATINI-AFP Mediafax Foto-PHILIPPE WOODS

Michel Platini / Foto: Mediafax

Michel Platini a cerut ca ancheta internă să fie făcută de administraţia UEFA, informează digisport.ro.

UEFA va da publicităţii concluziile anchetei interne după ce se va încheia procedura disciplinară în cazul clubului CSKA Moscova.

Forul european a anunţat, joi, că a deschis o procedură disciplinară cu privire la comportamentul rasist al suporterilor echipei CSKA Moscova la meciul cu Manchester City, din Liga Campionilor, cazul urmând să fie analizat la 30 octombrie.

Căpitanul echipei Manchester City, ivorianul Yaya Toure, a declarat că în timpul partidei cu CSKA Moscova, din cadrul etapei a treia a Ligii Campionilor, a fost victima scandărilor rasiste din partea fanilor ruşi. Yaya Toure a afirmat că l-a informat pe arbitrul partidei, Ovidiu Haţegan, despre scandările care îl vizau.

Nu sunt doar dezamăgit, sunt furios. Sunt foarte dezamăgit de ceea ce au făcut fanii. Cred că UEFA ar trebui să ia atitudine, deoarece jucătorii de aceeaşi culoare a pielii vor fi în aceeaşi poziţie. Eu, ca şi căpitan, purtam banderola pe care scria Nu Rasismului şi am fost foarte dezamăgit. I-am spus arbitrului. A fost incredibil şi foarte trist”, a spus Yaya Toure.

Gruparea CSKA Moscova s-a arătat, joi, surprinsă şi dezamăgită de acuzele formulate de Toure. „După ce am studiat cu atenţie imaginile video, nu am găsit nicio insultă rasistă venită din partea fanilor echipei CSKA”, se arată într-un comunicat al clubului din Moscova.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri