Sari la conținut

VIDEO. Un gimnast român a fost scos cu targa din sala de concurs

Sportivul Laurențiu Nistor, primul român care a intrat în concurs la Campionatele Europene de gimnastică artistică de la Cluj-Napoca, a suferit, miercuri, o accidentare la spate în urma exercițiului său la bară fixă și a fost scos cu targa din sală de echipa de medici.

gimnast

ACTUALIZARE.  Doctorii au costatat că sportivul a suferit doar o contuzie în zona lombară, aşa că sportivul a fost externat.

„A fost examinat, a prezentat o lovitură lombară care nu a necesitat intervenție chirurgicală, care era cu contractură paravertebrală. Pacientul este bine, nu a necesitat internare”, a declarat pentru Digi24 Monica Costin, purtător de cuvânt al SCJU Cluj.

Campionatele europene de gimnastică au început cu stângul pentru lotul României. Sportivul Laurențiu Nistor s-a accidentat la spate în timpul unui exercițiu la bara fixă. Atenţie! Urmează imagini cu puternic impact emoţional:

Laurențiu Nistor, primul român care a intrat în concurs, a căzut în timpul exerciţiului din calificări. Gimnastul a zburat câţiva metri şi a rămas întins pe podea. A fost nevoie de intervenţia echipei medicale, iar sportivul de 25 de ani a fost transportat la spital pentru investigaţii la coloana vertebrală.


 

La câteva secunde de la începerea exercițiului, Laurențiu Nistor a ratat prinderea barei și a căzut pe burtă la mare distanță de aparat. Rămas nemișcat, sportivul a fost imediat înconjurat reprezentanții staff-ului lotului României și de o echipă de medici. El le-a comunicat acestora că accidentarea a survenit la spate, iar medicii au decis să îi imobilezeze gâtul. Nistor a petrecut câteva minute nemișcat pe saltea, până când medicii l-au scos pe targă, în aplauzele de susținere ale spectatorilor prezenți la Sala Polivalentă.

Accidentarea a survenit chiar în fața președintelui Federației Române de Gimnastică, Adrian Stoica, acesta plecând din sală pentru a se interesa de situația sportivului.

Laurențiu Nistor a fost primul român care a intrat în concurs la Campionatele Europene de gimnastică artistică de la Cluj-Napoca, în a doua subdiviziune de calificări. El a încheiat prima rotație la bară fixă și urma să mai concureze și la paralele.

Campionatele Europene de gimnastică artistică se desfășoară în perioada 19-23 aprilie la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, la 60 de ani de la precedenta ediție găzduită de România, la startul competiției aliniindu-se 274 de sportivi (168 la masculin și 106 la feminin) din 37 de țări.

România este reprezentată la Europene de 10 sportivi. Lotul feminin este format din Olivia Cîmpian, Ioana Crișan, Larisa Iordache și Cătălina Ponor, iar cel masculin din Marian Drăgulescu, Cristian Bățagă, Vlad Cotuna, Adelin Kotrong, Laurențiu Nistor și Andrei Ursache.

Programul Campionatelor Europene de la Cluj-Napoca este următorul: miercuri - calificări masculin și ceremonia de deschidere (10:00-20:40), joi - calificări feminin (10:00-20:30), vineri - finală individual compus masculin (13:00-15:45), finală individual compus feminin (17:30-19:30), sâmbătă - finale masculin la sol, cal cu mânere, inele și finale feminin la sărituri și paralele (13:30-16:40), duminică - finale masculin la sărituri, paralele, bară și finale feminin la bârnă și sol (13:30-16:40).

La ediția de anul trecut, de la Berna, România a cucerit două medalii de argint la masculin, ambele prin Marian Drăgulescu (sol și sărituri), și două de bronz la feminin, ambele prin Cătălina Ponor (sol și bârnă).

Sursa:Agerpres