Sari la conținut
News Alert

REZUMAT VIDEO. Ungaria merge la Euro după 44 de ani de așteptare

Ungaria este prima echipă calificată la Euro 2016, dintre naționalele implicate în ”baraj”, în dauna Norvegiei, scor 2-1. Cu scorul de 3-1 ”la general”, maghiarii vor fi din nou la un turneu final după o pauză de 30 de ani, scrie Digi Sport.

După momentul de reculegere în memoria victimelor de la Paris, gazdele au început tare. Priskin a făcut 1-0 pentru Ungaria, după un sfert de oră de joc (14) și turneul final de la Paris era tot mai aproape. Nordicii au avut șansa egalării, însă defensiva maghiară a rezistat la faza din minutul 27, atunci când Kiraly a blocat la fix șutul lui Aleesami.

Nordicii puteau relansa meciul în finalul primei reprize. Hovland a reluat cu capul, însă a nimerit bara (45). Și Ungaria a fost aproape de gol în partea secundă, dar Dzsudzsak a avut ghinion, pentru că mingea trimisă de el și deviată de unul dintre fundașii norvegieni, Aleesami, s-a lovit de transversala porții lui Nyland (58). La poarta cealaltă, Kiraly a împiedicat egalarea cu un sfert de oră înaintea finalului.

Și, în loc de 1-1, scorul a devenit 2-0. Henriksen și-a trimis balonul în propria poartă, după un corner executat de Dzsudzsak, fază la care a contribuit și Bode (83). Mijlocașul nordicilor și-a luat revanșa după autogol și a marcat golul de onoare al echipei sale, din această ”dublă”, în minutul 87.

A fost însă prea târziu, pentru că partida de pe Groupama Arena s-a încheiat cu 2-1. Este victoria care poate relansa fotbalul maghiar, mai ales că acesta va reveni la un turneu final european după o pauză de 44 de ani. Ultima prezență a Ungariei la un turneu final a fost cea de la Mondialul din ’86, din Mexic.