Sari la conținut

Rusia, nemulțumită de interzicerea Meldoniumului „sovietic” și suspendarea atleților ruși

Foto: Gulliver/GettyImages

Situația actuală, cu un potop de suspendări și acuzații împotriva celor mai buni sportivi ai noștri, dă naștere la multe întrebări, a declarat șeful diplomației ruse într-un interviu pentru canalul REN TV.

„La întrebări profesioniste, consider că ar trebui să existe răspunsuri profesioniste” din partea AMA, a adăugat Lavrov, puțin obișnuit să intervină în domeniul sportului.

Maria Șarapova a surprins lumea sportului când a dezvăluit luni că unul din eșantioanele sale, prelevate pe 26 ianuarie la Melbourne, în timpul Openului Australiei, a fost pozitiv la Meldonium, un medicament apărut pe lista produselor interzise la începutul acestui an.

Ea a explicat că acest medicament i-a fost prescris începând din 2006 pentru „a trata probleme de sănătate recurente, un deficit de magneziu, o aritmie cardiacă și cazuri de diabet în familie”.

Fabricat în Letonia și foarte răspândit în țările fostei URSS, Meldonium a apărut pe lista produselor interzise pe 1 ianuarie 2016.

„Poate că Meldonium are ghinionul să se fi născut în Letonia sovietică. Dacă asta s-ar fi întâmplat după ce Letonia a devenit membră a "lumii civilizate", poate că Meldonium ar fi avut altă soartă”, a ironizat Lavrov.

Rusia a fost suspendată de Federația internațională de atletism (IAAF) la mijlocul lunii noiembrie după un raport al AMA, în care a fost dezvăluit dopajul instituționalizat din atletismul rus.

Citiți și:

Scandal dopaj. Mai mulți sportivi ruși depistați pozitiv în ultimele două zile
Scuzele invocate de Șarapova, demontate. A fost anunțată de cinci ori că substanța va fi interzisă
Producător: Tratamentul cu meldonium luat de Șarapova durează maximum 4-6 săptămâni, nu zece ani
Pierderi uriașe pentru Maria Sharapova. Porsche, Nike și Tag Heuer și-au suspendat contractele de publicitate
Șarapova, atacată dur: „E vorba despre bani. Ar trebui să i se retragă titlurile din ultimii zece ani”
GALERIE FOTO. Maria Șarapova, o carieră în imagini
C. T. Popescu: Nu cred că ar fi bine să se retragă Șarapova
ITF: Maria Şarapova va fi suspendată provizoriu începând cu 12 martie
Maria Șarapova a picat un test antidoping: „Am făcut o greșeală uriașă”