VIDEO Chelsea – Steaua 1-0. Roș-albaștrii au terminat grupa pe ultimul loc, cu trei puncte

Data publicării:
6287606-AFP Mediafax Foto-BEN STANSALL 1

Alături de londonezi s-au calificat şi cei de la Schalke, care au învins Basel, scor 2-0. Elveţienii merg în Europa League.

Filmul meciului

Steaua a fost dominată la toate capitolele de Chelsea în prima repriză a meciului de pe Stamford Bridge. Londonezii au luat cu asalt poarta lui Tătăruşanu, iar Demba Ba a fost cel care a deschis scorul de lângă Georgievski.

Roş-albaştrii puteau egala la una dintre puţinele acţiuni periculoase: Gabi Iancu a scăpat singur cu portarul, însă nu a găsit ţinta. Tătăruşanu a fost în zi mare şi a blocat toate atacurile lui Chelsea până la pauză.

Demba Ba a oferit apoi ratarea serii: a tras peste poartă din cinci metri.

Pintilii şi Piovaccari au fost singuri jucători ai Stelei care au încercat să pună în pericol poarta adversă. Chelsea a avut şi un gol anulat până la final, pentru un offside la Demba Ba.

S-a terminat 1-0 pentru Chelsea, care a încheiat grupa E pe prima poziţie.

Este dificil, nu este ceea ce ne doream noi, dar ne-am dat seama ce înseamnă să joci în această competiţie. Este păcat, pentru că oamenii se aşteptau la mai mult, dar încet-încet ne obişnuim şi cred că jucătorii au avut numai de învăţat”, a declarat Laurenţiu Reghecampf la final.

Pentru Steaua a fost al 23-lea meci fără victorie din grupele UEFA Champions League, record absolut al competiţiei.

Record negativ pentru steliști

Înfrângerea cu Chelsea a însemnat pentru Steaua și stabilirea unui record negativ în Liga Campionilor. Roș-albaștrii au devenit prima echipă din istoria competiţiei care nu a câștigat de 23 de meciuri la rând. Înainte de meciul de pe Stamford Bridge, steliştii erau la egalitate cu ruşii de la Spartak Moscova, care, în perioada 2000-2006, au avut o serie de 22 de meciuri fără succes.

Ultima victorie a Stelei în Liga Campionilor a fost 4-1 cu Dinamo Kiev, pe 13 septembrie 2006.

LIVE TEXT

Min. 90. Steaua obține primul corner în ultimul minut al partidei.

Min. 79. Ultima schimbare și la Chelsea: iese Willian, înlocuit de Kevin De Bruyne.

Min 74. Schimbare la Chelsea: iese John Obi Mikel și intră Ramires.

Min. 71. Ultima schimbare la Steaua: iese Pantelis Kapetanos și intră Federico Piovaccari.

Min. 70. Ratare mare pentru Chelsea! Hazard reia cu capul peste poartă, după o fază superbă a lui Schurrle, care a trecut din nou ușor de Georgievski și a centrat în mijlocul careului.

Min. 66. Schimbare la Chelsea: iese Oscar și intră Schurrle.

Min. 64. A doua modificare la Steaua: iese Mihai Pintilii și intră Leandro Tatu.

Min. 61. Prima schimbare a meciului este efectuată de Steaua: iese Stanciu și intră Andrei Prepeliță.

Min. 53. Ratare imensă a lui Chelsea! Willian a urcat pe dreapta și a centrat la întâlnire pentru urcarea lui Demba Ba. Senegalezul a ajuns mai repede la minge decât apărătorii Stelei, dar reluarea lui s-a dus peste poartă.

Min. 51. Daniel Georgievski încasează un cartonaș galben, după o intrare întârziată asupra lui Ahley Cole, în urma căreia tot el s-a accidentat. Macedoneanul Stelei poate continua jocul.

Min 46. A început repriza a doua.

Min 45. Pauză pe Stamford Bridge.

Min 37. Lamparad șutează de la 30 de metri, peste poarta lui Tătărușanu.

Min 27. Ocazie mare pentru Chelsea. Ivanovici a trimis cu capul din șapte metri, dar Tătărușanu a respins în corner.

Min. 18. Cursă frumoasă a lui Georgievski pe dreapta, macedoneanul pătrunde în careu și centrează din apropierea liniei de fund, dar lovește mingea prea slab și portarul Schwarzer prinde fără probleme.

Min 13. Replică rapidă a Stelei! Gabriel Iancu a primit o minge excelentă printre fundașii adverși, la capătul unui contraatac rapid. A scăpat singur cu portarul, dar mingea trimisă din marginea careului a trecut la foarte mică distanță de stâlpul stâng al porții lui Schwarzer.

Min 10. GOL CHELSEA! Demba Ba înscrie cu genunchiul după ce Georgievski ratează degajarea.

Min 4. Prima ocazie a partidei. Oscar șutează de la marginea careului, puțin pe lângă poarta lui Tătărușanu.

Min.1.  A început meciul

Echipele de start:

Chelsea: Schwarzer - Ivanovic, D. Luiz, Terry, A. Cole - Obi Mikel, Lampard -Willian, Oscar, Hazard - Ba
Rezerve: Cech, Cahill, Ramires, De Bruyne, Torres, Mata, Schurrle

Steaua: Tătăruşanu - Georgievski, Gardoş, Szukala, Latovlevici - Pintilii - Chipciu, Stanciu, Iancu, Pîrvulescu - Kapetanos
Rezerve: Niţă, Varela, Prepeliţă, Cristea, Neagu, Tatu, Piovaccari

____________________________________________

Cu o singură victorie în ultimele şase meciuri, roş-albaştrii îşi doreau un succes de moral pe Stamford Bridge. Ar fi fost prima victorie a campioanei României în UEFA Champions League, după o pauză de şapte ani.

Totuşi, Laurenţiu Reghecampf a recunoscut că, în acest moment, mai importante sunt meciurile din campionat şi le-a transmis jucătorilor săi că trebuie să evolueze fără niciun fel de emoţie la Londra. Steaua a mai jucat pe terenul celor de la Chelsea şi în primăvară, în Europa League, atunci când a pierdut cu 3-1.

Ne așteaptă un meci dificil. Este ultimul meci din grupă, pentru noi nu mai este niciun fel de presiune. Cu siguranță, jucătorii noștri vor juca mult mai relaxați și sper eu să o facă foarte bine”, spunea tehnicianul Stelei înainte de meci.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri