VIDEO Primele imagini de la Ploieşti, unde suporterii Petrolului s-au bătut cu jandarmii. Cameramanul Digi24 a fost rănit uşor

Data publicării:
suporteriMic

ACTUALIZARE ORA 0:40 Imaginile filmate de cameramanul Digi24 la Ploieşti în timpul intervenţiei jandarmilor au un impact emoţional puternic. Leonard Dragomirescu, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Prahova, a declarat la Digi24 că 150 de persoane, suporteri care au refuzat să părăsească zona de debarcare din autocare, au început să arunce „cu tot ce au putut” în forţele de ordine – „pietre, bolovani şi ce au mai găsit pe stradă”.

ALTERCAŢII ÎNTRE JANDARMI ŞI SUPORTERI, SURPRINSE DE OPERATORUL DIGI24:

Din toate autobuzele, doar 150 de suporteri au refuzat să părăsească zona de debarcare”, a spus Dragomirescu.

Oficialul a precizat de asemenea că măsura de întoarcere a galeriei Petrolul Ploieşti din drum s-a bazat şi pe faptul că cel puţin patru dintre suporteri erau în stare de ebrietate.

La ora 12:00 noaptea, fanii echipei de fotbal părăsiseră zona centrală a Ploieştiului, a mai spus purtătorul de cuvânt.

Marius Sersea, prefectul judeţului Prahova, în direct la Digi24:

ACTUALIZARE ORA 0:05 Cameramanul Digi24 aflat la Ploieşti declară că a fost agresat de jandarmi. El primeşte îngrijiri medicale în ambulanţă.

ACTUALIZARE ORA 23:45 Suporterii echipei de fotbal Petrolul au intrat în conflict cu jandarmii în centrul Ploieştiului, după ce aceştia i-au întors din drum. Supăraţi că nu au mai ajuns pe stadion, petroliştii s-au încăierat cu jandarmii care i-au adus acasă. Traficul este blocat în centrul oraşului.

Fanii echipei Petrolul Ploieşti au fost întorşi din drum duminică seară, înaintea meciului cu Steaua din etapa a XVI-a a Ligii I, din cauza violenţelor provocate, a declarat Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti.

Liderul galeriei Petrolul, Bogdan Dinu, a declarat pentru Digi24 jandarmii au rănit cel puţin 15 oameni în altercaţiile produse pe drumul către Bucureşti, inclusiv cu gloanţe: "Numai în autobuzul meu sunt 15 răniţi, cu capul spart. S-a tras cu gloanţe, cu alice, a fost un adevarat măcel", a spus Bogdan Dinu.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Georgian Enache, nu crede însă că vreun jandarm ar fi avut intenţia să pornească o altercaţie. Suporterii "nu au cum să fie împuşcaţi pentru că nimeni nu a folosit armamentul din dotare", a spus Enache la Digi24.

În timpul deplasării spre Bucureşti, fanii ploieşteni au oprit coloana în dreptul localităţii Domneşti, s-au dat jos din maşini, au devenit foarte violenţi fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, au început să arunce cu sticle şi pietre în forţele de ordine care însoţeau coloana şi au spart geamurile de la autobuze şi microbuze. Fanii erau în 10 autobuze, mai multe microbuze şi maşini personale. Pentru a nu periclita siguranţa celorlalţi spectatori prezenţi la meci s-a luat decizia întoarcerii coloanei spre Ploieşti. Momentan nu a fost reţinut niciun fan ploieştean”, a spus Georgian Enache, citat de Mediafax.

Ulterior, meciul desfăşurat în absenţa lupilor galbeni a fost întreruptă timp de două minute, din cauza unor fumigene care au fost trimise în teren din peluza dinspre tabela de marcajPartida, care a început la ora 21.00, a fost întreruptă după doar șapte minute de joc.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri