Sari la conținut

VIDEO. „Stejarii” au reușit cea mai mare revenire din istoria Campionatului Mondial de Rugby

Echipa României a făcut cea mai slabă primă repriză a sa la acest Mondial, fiind aproape permanent în defensivă și făcând multe greșeli tehnice. Vlaicu a ratat două lovituri de pedeapsă de la mare distanță, iar nord-americanii au înscris dintr-o lovitură de pedeapsă și un eseu.

Nici debutul reprizei secunde nu a fost favorabil echipei noastre, care a încasat încă un eseu (transformat). A fost un moment al ''declicului'' pentru ''stejari'', care au trecut la ofensivă, au pus presiune pe formația canadiană și au început o cursă memorabilă de recuperare. Căpitanul Mihai Macovei a reușit două eseuri spectaculoase, ambele transformate de Vlaicu. Românii s-au luptat nu numai cu canadienii, ci și cu cronometrul, dar în cele din urmă valoarea superioară și-a spus cuvântul, iar Vlaicu a concretizat o lovitură de pedeapsă care a adus victoria.

Canada, care a disputat ultimul său meci la Cupa Mondială 2015, a obținut punctul bonus defensiv.

''Stejarii'' și-au oferit acum șansa de a prinde locul al treilea în grupă în cazul unei victorii cu Italia, duminică, iar acest lucru ar fi sinonim cu calificarea directă la CM 2019.

DTH van der Merwe (33) și Jeff Hassler (44) au reușit eseurile echipei Canadei, unul transformat de Nathan Hirayama (45), iar Gordon McRorie a marcat o lovitură de pedeapsă (11).

Mihai Macovei a semnat ambele încercări ale ''stejarilor'' (53, 74), transformate de Florin Vlaicu (54, 75), care a reușit și lovitura de pedeapsă care a adus victoria (78).

Întreg Campionatul Mondial de Rugby, inclusiv toate meciurile României, poate fi urmărit în direct şi în exclusivitate în România doar la Digi Sport