Sari la conținut

Ultimatum | FRF şi LPF notificate ca Becali să nu mai folosească numele Steaua

CSA Steaua Bucureşti a trimis, miercuri, către Federaţia Română de Fotbal, Liga Profesionistă de Fotbal, Registrul Comerţului şi către președintele FC Steaua, Valeriu Argăseală, o notificare prin care solicită ca gruparea patronată de Gigi Becali să respecte decizia Curţii de Apel de a nu mai folosi semnele Steaua şi Steaua Bucureşti.

0608_becali_dna_02_INQUAM_Octav_Ganea

Foto: Guliver/GettyImages

În notificarea semnată de comandantul CSA Steaua Bucureşti, Colonel Cristian Petrea, se solicită un răspuns scris din partea celor trei instituţii, dar şi a clubului condus de Becali.

„Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti (Unitatea Militară 02301 Bucureşti) cu sediul în Bulevardul Ghencea nr, 35, sector 6, având în vedere decizia nr. 989A-21.12.2016, definitivă şi executorie,

Vă înaintăm certificatul de grefă, eliberat în dosarul nr 3170/3/2015, aflat pe rolul Curţii de Apel Bucureşti, secţia a IV-a civilă, prin care se certifică, conform minutei: «...Admiterea apelului formulat de Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti. Admite în parte acţiunea. Interzice pârâtei SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA să folosească fără consimţământul reclamantei semnele Steaua, Steaua Bucureşti sau a unor semne similare, în activitatea comercială, inclusiv în cuprinsul denumirii comerciale şi în special în competiţiile sportive, pe documente, pe bilete de acces, pentru publicitate sub orice formă, în înscrierile în asociaţiile şi federaţiile sportive. Obligă ONRC la efectuarea radierii elementelor Steaua Bucureşti din cuprinsul denumirii comerciale a pârâtei SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA...».

În raport de această situaţie, vă notificăm să luaţi act de soluţia instanţei şi să dispuneţi, în termen legal, conform obligaţiilor ce vă revin, măsurile legale de asigurare a aplicării deciziei nr 989A-21.12.2016.

Totodată, vă rugăm să ne informaţi cu privire la măsurile pe care le-aţi adoptat faţă de situaţia juridică mai sus menţionată”, se arată în solicitarea CSA Steaua.

Conducerea clubului militar menţionează faptul că procedura executării silite nu poate fi demarată decât după formularea motivării deciziei judecătoreşti, a cărei urgentare o va solicita în scris. „Pe de altă parte, notificările, cu conţinut ultimativ, executoriu, au fost refăcute ca adrese de înaintare a certificatului de grefă şi pentru că până la primirea motivării hotărârii judecătoreşti procedura executării silite nu poate fi demarată. Conducerea CSA Steaua Bucureşti va solicita compartimentului juridic din subordine să formuleze o cerere de urgentare a motivării hotărârii judecătoreşti”, se arată în comunicatul postat pe site-ul oficial al CSA Steaua.

Finanţatorul stelist Gigi Becali a declarat, miercuri seară,că a înregistrat trei nume la Registrul Comerţului pentru societatea care administrează echipa sa de fotbal - FCSB, Fotbal Club Sport Bucureşti şi Fotbal Club Sporting Bucureşti. De asemenea, el a afirmat că va cere, joi, suspendarea executării deciziei Curţii de Apel Bucureşti, care a decis că nu mai poate folosi numele Steaua Bucureşti.

La 21 decembrie 2016, Curtea de Apel Bucureşti i-a interzis omului de afaceri Gigi Becali să mai folosească numele „Steaua” şi „Steaua Bucureşti” în denumirea societăţii comerciale care administrează clubul de fotbal, SC Fotbal Steaua Bucureşti SA, şi în cea a echipei FC Steaua, înscrisă la asociaţiile şi federaţiile sportive (FRF şi LPF).

Sursa: News.ro

Pe aceeași temă