Noah Lyles a fost, timp de câteva minute, cel mai rapid alergător din istorie. Apoi s-a aflat că pornise de pe banda greșită VIDEO

Data publicării:
noah lyles
Sursa foto: Captură YouTube

Americanul Noah Lyles a fost considerat, pentru câteva minute, cel mai rapid sprinter din istorie în proba de 200 m, cu un timp incredibil, de 18 secunde şi 90 de sutimi, care ar fi reprezentat un nou record mondial, până când alături de rezultat a apărut scris "wrong distance" (distanţă greşită), joi, la Bradenton (Florida) informează Agerpres, care citează EFE.

Recordul lui Lyles era de 19.50 secunde și a alergat contra unui vânt puternic, deci timpul înregistrat a fost imediat contestat.

"Nu poate fi corect!", a spus comentatorul BBC Steve Cram. "Până și el are mâinile în aer întrebându-se ce s-a întâmplat".

Peste câteva minute s-a clarificat situația: Lyles, alergând singur în Florida, pornise de pe banda greșită și alergase cu 15 metri mai puțin decât ceilalți concurenți.

"Nu te poți juca cu emoțiile mele în acest fel....m-au pus pe banda greșită", a scris Noah Lyles pe Twitter.

 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

Lyles, actualul campion mondial la 200 m, a alergat în realitate doar 185 m, astfel că rezultatul nu a fost omologat, iar recordul mondial a rămas în continuare în posesia jamaicanului Usain Bolt, cu timpul de 19 sec. 19/100.

Participanţii la această cursă s-au înfruntat de la distanţă din ţări diferite, în cadrul Inspirational Games, întrecere iniţiată de organizatorii reuniunii Diamond League de la Zurich (Elveţia), anulată anul acesta din cauza pandemiei de coronavirus.

Rivalii lui Noah Lyles au fost francezul Christophe Lemaitre, care a alergat la Zurich, fiind cronometrat în 20 sec.65/100, şi olandezul Churandy Martina, înregistrat în 20 sec 81/00 la Papendal (Olanda).

De menţionat că până în prezent niciun atlet nu a reuşit să alege distanţa de 200 m sub 19 secunde, indiferent de viteza vântului.

Editor web: V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri