Sari la conținut

Irina Begu a fost eliminată de la Indian Wells

Irina Begu, locul 36 WTA, a fost învinsă, sâmbătă, de Karolina Pliskova, locul 5 WTA şi cap de serie 5, în turul al doilea de la Indian Wells.

Rogers Cup presented by National Bank - Day 3

Foto: Guliver/Getty Images

Sportiva din Cehia a învins-o pe româncă în două seturi, cu 7-6, 6-1, după o oră și jumătate de joc. A fost un meci dezamăgitor pentru fanii Irinei Begu. Sportiva din România începuse extrem de bine și o conducea detașat pe Pliskova în primul set, dar la un moment dat a avut o cădere, pe care nu a putut să o mai recupereze, în ciuda sfaturilor antrenorului. A fost un prim set lung și strâns pe final, a durat ceva mai mult de o oră, după care setul al doilea a fost o adevărată „execuție” pentru Irina Begu, care a fost învinsă în numai 25 de minute, cu doar un punct câștigat.

Karolina Pliskova este sora Kristynei Pliskova, adversara pe care a avut-o Simona Halep în meciul de debut de la turneul american de anul acesta și pe care a reușit să o învingă în două seturi, 6-4, 6-4. 

Irina Begu părăsește astfel turneul Indian Wells, după ce a fost eliminată și de la dublu, încă din prima partidă, pe care a jucat-o alături de Simona Halep împotriva perechii Nicole Melichar (SUA)/ Kveta Peschke (Cehia), scor 6-3, 1-6, 10-3, după 63 de minute de joc.

Simona Halep s-a calificat în turul al treilea de la Indian Wells. O altă româncă rămasă în cursă este Sorana Cîrstea (locul 35 WTA), care va juca sâmbătă seară, după 22:30, ora României, împotriva lui Venus Williams (locul 8 WTA).

Mihaela Buzărnescu și Monica Niculescu au fost eliminate și ele încă din primul tur la Indian Wells. Niculescu a avut-o adversară pe Sorana Cîrstea.

Pe aceeași temă