Simona Halep s-a calificat în finala de la Madrid

Data actualizării: Data publicării:
halep

Simona Halep a câștigat semifinala turneului de la Madrid și s-a calificat în finală. Jucătoarea din România a învins-o pe Anastasija Sevastova, în două seturi, scor 6-2, 6-3. În finală o va avea ca adversară fie pe Svetlana Kuznețova, fie pe Kristina Mladenovic, care joacă în această seară, cea de-a doua semifinală.

După un 6-2 categoric în primul set, cu patru game-uri câştigate consecutiv de la 2-2, Halep a început ezitant setul secund, relatează digisport.ro.

Sevastova a condus cu 3-0, însă românca a revenit incredibil după sfaturile primite de la Darren Cahill şi a câştigat următoarele şase game-uri.

Simona Halep s-a mai aflat în finală în 2014, când a pierdut contra Mariei Sharapova, şi anul trecut, când a învins-o în ultimul act pe Dominika Cibulkova.

După victoria de astăzi, Halep a preluat conducerea în duelurile directe cu Sevastova. Are 4-3 împotriva letonei.

ACTUALIZARE 16.26. Simona Halep s-a calificat în finala turneului de la Madrid. A învins-o pe Anastasija Sevastova în două seturi, scor 6-2, 6-3.

ACTUALIZARE 16.05. Simona Halep a câștigat primul set, scor 6-2.


 În sferturi, Anastasija Sevastova a câştigat meciul cu olandeza Kiki Bertens, scor 6-3, 6-3, şi s-a calificat în semifinalele turneului de la Madrid.

Românca s-a impus cu un dublu 6-1 în faţa lui Coco Vandeweghe, după doar o oră de joc, şi este aproape de a doua finală consecutivă în capitala Spaniei, performanţă care o poate readuce pe locul 4 mondial.

Pentru Sevastova este prima prezenţă într-o semifinală a unui turneu din categoria Premier Mandatory, iar acest rezultat o va duce în premieră în Top 20 mondial, de săptămâna viitoare.

Jucătoarea din Letonia, locul 22 în lume în prezent, are o misiune dificilă în penultimul act. Nu doar că joacă împotriva unei adversare în formă foarte bună, dar Simona a învins-o categoric în ultimele două întâlniri directe - un dublu 6-0 în finala de anul trecut de la Bucureşti şi un 6-3, 6-1 în sferturi la Stuttgart, în acest an.

Deşi scorul general al meciurilor dintre Halep şi Sevastova este egal, 3-3, victoriile letonei au venit în perioada 2009-2011, când românca era departe de nivelul din prezent.

Simona va lupta azi la Madrid şi pentru finala de dublu, acolo unde face pereche cu Irina Begu. Meciul cu Timea Babos / Andrea Hlavackova se va disputa de la ora 18:00, LIVE la Digi Sport 2.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri