Tanczos Barna: Societatea de incinerare a deșeurilor avea suspendată activitatea din ianuarie. Face obiectul unei cercetări penale

Data actualizării: Data publicării:
ministrul mediului tanczos barna
Ministrul Mediului, Tanczos Barna. Foto: INQUAM Photos: Sabin Cirstoveanu

Ministrul Mediului Tanczos Barna spune, într-un mesaj publicat pe Facebook, că incineratorul de la Brazi, unde a avut loc un incendiu puternic, avea instalația oprită din ianuarie din cauza suspendării activității. Potrivit ministrului, firma face obiectul unei cercetări penale în curs, ca urmare a controalelor Corpului de Control al Ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor şi Gărzii Naţionale de Mediu, care au surprins deficienţe privind respectarea legislaţiei de mediu. Ministrul s-a deplasat în această dimineață la locul incendiului.

„Am cerut Gărzii Naționale de Mediu și Agenției pentru Protecția Mediului Prahova un raport privind cantitățile de deșeuri depozitate aici spre incinerare. De asemenea, așteptăm concuziile ISU privind cauza incendiului, mai ales că în această hală este interzisă depozitarea deșeurilor medicale periculoase, iar incineratororul avea instalația oprită din ianuarie ca urmare a suspendării activității. Echipa Gărzii de Mediu împreună cu APM Prahova se află la fața locului și monitorizează calitatea aerului cu analizorul portabil din dotare, pe direcția vântului, spre zona populată”, a declarat ministrul Mediului.

Ministrul spune că societatea SC ECO BURN SRL face și obiectul unei cercetări penale în curs, ca urmare a controalelor Corpului de Control al Ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor, dar și al Gărzii Naționale de Mediu, care au surprins deficiențe privind respectarea legislației de mediu.

În cursul nopţii de 2 iunie, la ora 2:45, Comisariatul Judeţean Prahova al Gărzii Naţionale de Mediu a fost anunţat, prin apel la 112, despre izbucnirea unui incendiu pe platforma incineratorului SC Eco Burn SRL din localitatea Brazi, județul Prahova.

Din primele constatări, focul se manifestă în interiorul halei incineratorului (2000 mp), cu degajare de fum dens în atmosferă, ca urmare a arderii necontrolate a deșeurilor din incintă. Din cauza degajărilor masive de fum, ISU Prahova a emis mesaj RO-ALERT către populație.

Totuși, datorită condițiilor meteo (ploaie, direcția vântului), indicatorii de calitate a aerului monitorizați la stațiile fixe de monitorizare din Municipiul Ploiești și localitatea Brazi, precum și cei monitorizați cu laboratorului mobil al Agentiei pentru Protectia Mediului Prahova în zona de sud a Municipiului Ploiești, nu au înregistrat creșteri sau depășiri. Cauza producerii incendiului urmează să fie stabilită de ISU.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri