Tutun de contrabandă vândut pe internet și trimis clienților prin curier. Aproape 4 tone de marfă, în doar 4 luni

Data actualizării: Data publicării:
curier livreaza colete
Credit foto: Guliver/Getty Images

Nouă persoane au fost reținute pentru că ar fi dezvoltat o afacere ilegală cu tutun de contrabandă. Ar fi vândut 4 tone de marfă în doar 4 luni și au creat un prejudiciu statului, prin neplata accizelor, de peste 675.000 lei. Marfa era pusă la vânzare prin intermediul a două site-uri online, iar ulterior ajungea la clienți prin firmele de curierat, scrie Agerpres.

De afacerea ilegală au aflat și polițiștii, care au făcut în total 17 percheziții, atât în București, cât și în județele Ialomiţa, Buzău, Prahova şi Călăraşi.

"În fapt, pe parcursul probatoriului, s-a stabilit că, în perioada octombrie 2022 - prezent, mai multe persoane au creat două site-uri, prin intermediul cărora ofereau spre vânzare diferite cantităţi de tutun. Comenzile preluate de la clienţi erau onorate prin firme de curierat, folosindu-se de nume fictive, în scopul disimulării activităţii infracţionale", transmite Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

În doar 4 luni, spun polițiștii, cele nouă persoane, printre care se numără și două femei, ar fi vândut, în total, 3,8 tone de tutun.

În urma perchezițiilor domiciliare, anchetatorii au descoperit și confiscat aproximativ 1.275 de kg. de tutun, mai multe cântare, un dispozitiv de tocat/ mărunţit tutun, mai multe butoaie în care tutunul era prelucrat prin fierbere, precum şi 16.000 de lei, 5.500 de euro şi 60 de grame de aur.

"Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului, prin neplata accizelor, este de aproximativ 675.750 de lei", transmit reprezentanții DGPMB.

Cei 9 suspecți, care au între 25 și 40 de ani, au fost reținuți pentru 24 ore și urmează să ajungă în faţa magistraţilor cu propuneri legale.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri