Un bărbat din Giurgiu a găsit un proiectil exploziv și l-a dus acasă, pentru că voia să-l dea la fier vechi

Data publicării:
proiectil exploziv
Un bărbat din Giurgiu a găsit un proiectil exploziv și l-a dus acasă.

Familia unui bărbat din localitatea Slobozia, judeţul Giurgiu, a anunţat autorităţile după ce acesta a venit acasă cu un proiectil exploziv, calibru o sută de milimetri, pe care l-a găsit pe un teren viran din localitate. El ar fi vrut să îl predea la fier vechi.

„Un proiectil exploziv a fost găsit în această după-amiază, pe un teren viran din localitatea Slobozia. Bărbatul care l-a descoperit nu şi-a dat seama de pericol, l-a ridicat şi l-a dus acasă. Din fericire, ceilalţi membri ai familiei au anunţat autorităţile pentru că au bănuit că obiectul respectiv face parte din categoria muniţiei neexplodate”, a declarat sâmbătă purtătoarea de cuvânt a ISU Giurgiu, Nicoleta Beianu, scrie Agerpres.

Un astfel de proiectil are o greutate de aproximativ 15 kilograme şi bărbatul a declarat autorităţilor că nu şi-a dat seama ce este şi voia să îl predea la fier vechi. În urma alertării din partea familiei bărbatului, pirotehnicienii din cadrul ISU Giurgiu s-au deplasat la faţa locului şi au constatat că este vorba despre un proiectil exploziv, de calibrul o sută de milimetri.

Muniţia a fost ridicată şi transportată în siguranţă, urmând să fie distrusă în poligonul de specialitate. De la începutul anului au mai fost descoperite în judeţul Giurgiu un proiectil exploziv de calibrul 76 de milimetri şi un focos fuzant în pădurea din localitatea Călugăreni, respectiv pe un teren agricol din localitatea Stoeneşti. 

Editor : Loredana Bancăș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri