Un ieșean a verificat scurgerile de gaz dintr-o butelie cu o brichetă. A fost condamnat la închisoare cu suspendare

Data actualizării: Data publicării:
butelie
Foto: Profimedia Images

Un bărbat din Iași a fost condamnat la închisoare cu suspendare după ce a verificat scurgerile de gaz dintr-o butelie plină cu o brichetă și a aruncat în aer gospodăria unei vecine, relatează Ziarul de Iași.

Incidentul a avut loc în 2018, însă acum s-a dat sentința finală în urma procesului, după ce bărbatul a fost trimis în judecată pentru distrugere din culpă.

Totul a început când bărbatul din Podu Hagiului a schimbat butelia unei vecine, după care a verificat existența unor eventuale scurgeri de gaz. În loc să folosească spumă de săpun sau detergent, el a aprins bricheta.

Urmarea a fost un incendiu care a afectat grav gospodăria femeii. Bucătăria de vară, o cameră a locuinței, holul și acoperișul casei au ars, fiind distruse de asemenea un butoi, două mese, scaune, o dormeză, frigiderul, televizorul, mașina de curust, haine și veselă, ca și mobila din bucătărie.

Pagubele totale au fost evaluate la 25.000 lei.

Ieșeanul a fost condamnat la 4 luni de închisoare, executarea pedepsei fiind amânată însă pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri