VIDEO Protest pe trecerea de pietoni în Bacău, unde oamenii nu au apă de patru zile

Data actualizării: Data publicării:
protest bacau

După patru zile fără apă la robinete, nemulţumirea oamenilor din Bacău a dat în clocot. Ca să atragă atenţia celor responsabili că situaţia nu mai poate continua, câteva sute de locuitori au traversat încontinuu o trecere de pietoni. N-au reuşit decât să obţină promisiunea că nu vor mai trebui să rabde mai mult de câteva zile.

UPDATE 00.00 (18 iulie). „Vrem apă, vrem apă, vrem apă!

Demisia, demisia, demisia! Dacă vă pasă, ieşiţi din casă! Dacă vă pasă, ieşiţi din casă!” - 200 de oameni au protestat, timp de două ore, în centrul oraşului.

„Ne este frica să nu devină vreo epidemie, să se sesizeze DSV, DSP-ul că nu se mai poate, să se ia măsuri, vrem apă, avem copii mici, lucrăm, trebuie să ne spălăm, şi pentru săăntate în primul rând, vrem apă”, spune o femeie.


Cosmin Necula, primarul municipiului Bacău: „Este o a doua avarie majoră la conducta de apă a municipiului Bacău. Ceea ce este foarte important de menționat este faptul că această conductă a fost reabilitată cu fonduri europene în anul 2011.

La prima avarie care a avut loc sâmbătă în jurul orei 12:00, s-a constatat faptul că a fost o greșeală de execuție. Se poate spune, într-un fel sau altul, o fraudă. Lucrările au fost executate neconform cu proiectul.

Această nouă avarie, din datele pe care le dețin de la compania de apă, are loc la aceeași conductă, în aceeași porțiune, mai precis la celălalt capăt al conductei. Putem discuta de o nouă greșeală de execuție sau de o proastă manevrare a aducțiunii cu apă, în sensul în care s-a introdus apă cu o presiune greșită.

La execuția acestei lucrări care a costat 52 de milioane de euro au participat, ca antreprenor general firma Strabag, iar ca subcontractant Hidroconstrucția.

Lucrarea, fiind din 2011, nu mai este în garanție, dar executantului i se poate oricând reproșa faptul că nu este în teren ceea ce este și în plan, în proiect. Atât timp cât nu s-a respectat proiectul inițial, se pot reproșa aceste lucruri.

Din estimările pe care le am de la compania de apă, oamenii din Bacău vor avea abia vineri apă la parametri normali.

Încă de sâmbătă, (14 iulie – n.red) cetățenii din Bacău au fost alimentați cu apă potabilă în 11 puncte de distribuție, iar apă nepotabilă în cel puțin 20 de puncte.

Pierderile cu costul reparațiilor și cele enorme înregistrate de compania de apă vor trebui imputate.

Săptămâna viitoare voi depune o plângere penală având toate documentele la bază, se cercetează în momentul de faţă şi fără îndoială se lucrează la execuţie, ulterior discutăm şi de măsurile pe care instituţiile abilitate ale statului trebuie să le ia".

Reprezentanţii firmei respective nu au putut fi contactaţi, pentru a răspunde acuzaţiilor lansate de edil.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri