Toader cere apărarea unui procuror care spune că nu are nevoie. "Nu au fost presiuni asupra mea"

Data actualizării: Data publicării:
180222_DECLARATII_TUDOREL_TOADER_03_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: INQUAM_Octav Ganea

"Justiţia scârţâie din toate încheieturile". Declarația a fost făcută astăzi, chiar de cel care gestionează acest domeniu. Tudorel Toader a făcut această afirmație și la începutul mandatului său. Tudorel Toader cere apărarea independenţei procurorului Elena Iordache şi dă de înţeles că de la şefia Parchetului vin presiuni, dar tocmai procurorul în cauză este cel care spune că nu are nevoie

Ministrul spune că acest lucru este foarte evident astăzi, când vedem dezvăluiri precum cele de la DNA Prahova. Şi, din acest motiv, a cerut CSM să apere independenţa procurorului care anchetează cazul fostului şef DNA Prahova, în urma unor acuzaţii ale Andreei Cosma, sora lui Vlad Cosma, care a pornit întreaga serie de acuzaţii.

Tudorel Toader: „Ne aflăm în această etapă în care, dacă acum un an de zile nimeni nu avea curaj să vorbească, ulterior spatiul public a început să releve anumite aspecte, am intrat în a treia etapă în care ei între ei procurorii îşi arată adevărata faţă a lucrurilor, modul în care coordonau ca procurori-şefi.

Deţin multe informaţii cu privire la modul în care se desfăşoară ancheta de către procurorul Elena Iordache de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte. Informaţii au apărut şi în spaţiul public şi este foarte bine să ştie şi românii care este faţa justiţiei. Care sunt formele prin care se realizează drepturile şi libertăţile fundamentale.

Pe baza informaţiilor deţinute şi auzite în acelaşi timp, este adevărat, am solicitat CSM să procedeze la sesizarea inspecţiei judiciare în vederea verificării eventualelor acte şi fapte de natură să încalce independenţa procurorului Elena Iordache, în sensul de natură să împiedice normala desfăşurare a urmăririi penale”.

Tudorel Toader cere apărarea independenţei procurorului Elena Iordache şi dă de înţeles că de la şefia Parchetului vin presiuni, dar tocmai procurorul în cauză este cel care spune că nu are nevoie. 

Elena Iordache instrumentează dosarul procurorilor Lucian Onea si Mircea Negulescu.

"Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, domnul Augustin Lazăr, nu a exercitat vreo presiune sau ameninţare, nu a avut atitudini contrare Codului Deontologic al Magistraţilor faţă de persoana mea, în referire la cauza mediatizată în presă", a transmis Elena Iordache.

Marti, deputatul Andreea Cosma i-a transmis o adresă oficială ministrului Justiţiei prin care îi solicita informaţii privind măsurile dispuse pentru a apăra independenţa procurorului Elena Iordache.

Fostul sef DNA Ploiesti, Lucian Onea, şi-a dat demisia de la şefia DNA Ploieşti.
El şi fostul procuror DNA Mircea Negulescu sunt urmăriţi penal într-un dosar aflat pe rolul Parchetului General, instrumentat de Elena Iordache.

Cei doi sunt acuzati de participatie improprie la inducerea in eroare a organelor judiciare.

FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri