Minivacanța de Rusalii. Lucrările de reparații, suspendate pe Autostrada Soarelui

Data actualizării: Data publicării:
asfaltare A2

Înainte de liberele de Rusalii, pe Autostrada Soarelui s-au retuşat gropile şi s-au închis şantierele. Pentru că patronatele din turism au acuzat că lucrările le gonesc clienţii, de astăzi nu va mai fi niciun muncitor pe A2. Este decizia luată de ministrul transporturilor. Lucrările se suspendă, dar problemele rămân, se plâng şoferii.

Citiți și:  Minivacanța de Rusalii. Cum va fi vremea la mare și ce surprize vă așteaptă

Şefii de şantier au fost pe teren de dimineață, joi, pentru a se asigura că muncitorii nu pierd vremea. Sunt mai multe tronsoane care se află în faza de modernizare, motiv pentru care sunt impuse restricţii pe Autostrada Soarelui.

Prima, la kilometrul 86, pentru şoferii care pornesc din Bucureşti spre litoral. Un indicator îi obligă să nu depăşească 60 de kilometri pe oră şi să circule pe o singură bandă.

O porcărie. Trebuiau făcute astea anul trecut, nu acuma, în sezonul de vară”, spune un șofer supărat.

„Am venit sâmbăta cealaltă de la București și am stat în coloana vreo oră și ceva”, povestește un alt șofer.

Se lucrează între localităţile Vâlcele şi Dragoş Vodă şi în zona autostrăzii la graniţa dintre judeţele Călăraşi şi Ialomiţa. Constructorii se grăbesc să termine treaba.

Maria Moiș, jurnalist Digi24: Se lucrează la foc continuu pe Autostrada Soarelui. La km 96 muncitorii se asigură că vor asfalta întregul șenul care duce la mare. Mâine (vineri, 14 iunie) la ora 14:00 nu va mai trebui să fie niciun muncitor pe șantier.

Decizia de a fi suspendate lucrările a fost luată de ministrul transporturilor. Lucrărie de asfaltare erau prevăzute până în 15 iulie, dar a cedat presiunii făcute de patronatele din turism care se plâng că vor fi afectaţi turiştii.

Şoferii spun că problemele rămân.

„E un lucru bun că sistează lucrările. Dar ce facem cu pardoseala, cu asfaltul?!” se întreabă un șofer.

„Gropile, gropile rămân în floare!” se plânge un altul.

Dacă şantiere nu mai sunt, deşi ar fi nevoie de lucrări pe A2, toată vara pe şoseaua de mare viteză va fi un echipaj pregătit să intervină non-stop pentru a astupa gropi acolo unde este cazul. Ministrul transportului l-a numit SMURDUL Autostrăzii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri