Doi oameni au supraviețuit două săptămâni în sălbăticie, în Australia. Ei au împărțit puțina mâncare și cu un câine

Data actualizării: Data publicării:
barbat gasit

Un bărbat a fost găsit în viață după ce a petrecut aproape două săptămâni în pustietatea australiană cu provizii minimale. El făcea parte dintr-un grup de trei, a căror mașină a rămas blocată în deșert pe 19 noiembrie. O femeie din grup a fost salvată duminică, dar a treia persoană este încă dispărută.

Phu Tran, în vârstă de 40 de ani, a fost găsit la o fermă, la circa 12 kilometri de locul unde se stricase mașina. Proprietarul domeniului l-a descoperit dormind într-un șanț de beton, dezorientat, cu pierderi de memorie, dar în stare bună, în rest.

Am fost anunțați că a doua dintre cele trei persoane dispărute a fost găsită la Palmer Valley Station, situată la 50 de kilometri sud de Stuarts Well. Persoana a fost găsită de un fermier care făcea verificări”, spune Pauline Vicary, polițist.

Pe 28 noiembire, când proviziile au început să scadă, Phu Tran și Claire Hockridge, femeia încă dispărută, au plecat de lângă mașina blocată cu planul de a ajunge la drumul principal și să ceară ajutor de la cineva. Traseul era de circa 25 de kilometri. Cei doi au supraviețuit în pustietate bând apă dintr-un izvor, dar acum două zile s-au despărțit când au găsit gardul fermei.

El a decis să meargă singur de-alungul gardului până când va găsi ferma sau mai multă apă. Și a lăsat-o acolo. A continuat să meargă circa două zile și când a fost găsit de fermier, primul lucru pe care l-a făcut a fost să bea apă”, spune Pauline Vicary, polițist.

Femeia care a rămas lângă mașina blocată a fost salvată duminică, după ce a fost văzută dintr-un elicopter.

Am avut doar un pachet de tăiței pe care l-am împărțit, inclusiv cu cățelul, și unul sau doi biscuiți de fiecare cât am stat acolo”, spune Tamra McBeath-Riley, supraviețuitoare.

Nu este clar dacă patrupedul a fost găsit.

Centrul Australiei, numit local Outback, are puțini locuitori și este în mare parte un tinut sălbatic. Alice Springs, cel mai mare oraș din zonă, are doar 25 de mii de locuitori.

Editor web: C.T.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri