VIDEO. Zona arctică, sufocată de gunoaie

Data publicării:
gunoaie

Încet, dar sigur, poluarea cuprinde şi zonele de pe planetă până nu demult virgine. Unul dintre aceste locuri este zona arctică, unde oamenii de ştiinţă găsesc deşeuri aproape la tot pasul, fie că vorbim de resturi menajere sau bucăţi de plastic.

O echipă de postului BBC i-a însoţit pe cei care încearcă să restabilească pe cât posibil echilibrul natural, adunând gunoiul aruncat pe ţărm. Iată mărturia unuia dintre ei.

Bo Eide, voluntar: „Numai anul trecut am adunat 30 de tone de deşeuri... gunoi menajer, ambalaje de mâncare, sticle. Dar cea mai mare parte e reprezentată de articole de pescuit. Foarte multe bucăţi de frânghie, unele tăiate, altele rupte. Flota internaţională de pescuit operează în larg şi există semne clare că a contribuit la acest lucru. Găsim gunoi din toată Europa, chiar din Oceanul Atlantic. Poţi să arunci un obiect în ocean în Florida, gândindu-te că doar ai scăpat de el, dar poate ajunge aici, aruncat pe mal. Cred că poţi descrie această linie de coastă ca fiind o fabrică de mici obiecte de plastic.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri