Exclusiv Bogdan Ivan: Sistemul cardului de sănătate urmează să fie refăcut. Va fi inclusiv în format electronic

Data actualizării: Data publicării:
o persoana tine in mana un card de sanatate
Cardul de sănătate. FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan, a spus la Interviurile Digi24.ro că sistemul cardului național de sănătate urmează să fie refăcut, deoarece este învechit tehnic. Cardul va fi disponibil și în format electronic, de pe telefon, la fel ca un card bancar.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Sistemul cardului de sănătate urmează să fie refăcut cap coadă. Va fi inclusiv într-un wallet în format electronic. Sistemul a fost făcut cu o tehnologie foarte veche, în urmă cu 16 ani. Nu ai cum să ți se dubleze numărul de beneficiari, să ai noi tehnologii, cu ceva ce nu s-a updatat tehnic în ultimii 16 ani”, a spus ministrul.

„Ceea ce e important este că o 100 de milioane de lei au fost salvați din PNRR, datorită muncii celor de la CNAS. Împreună cu ei și cu echipa noastră am găsit o soluție tehnică pentru a salva acest proiect, acum este în procedură de achiziție publică și urmează să fie refăcur cap-coadă.

Va fi atât în format fizic, cât și într-un wallet (portofel electronic, n.r.), la fel ca un card bancar”, a explicat el.

„Va fi trasabil totul, adică nu se va putea să-ți fie prescrisă aspirină de 10 ori într-o zi și să fie și decontată. Va fi totul trasabil și transparent, ca să se știe ce se întâmplă cu banii statului român, plătiți de oameni prin taxe și impozite”, a mai spus Ivan.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri