O afacere profitabilă. Cât costă o bonă pentru pisici

Data actualizării: Data publicării:
pisici albe la fereastra

Când stăpânii nu-s acasă, pisicile primesc vizita cat-sitter-ului, adică un fel de bonă, care se asigură că felinele sunt hrănite şi răsfăţate. Clienţi se găsesc mai ales în această perioadă, când hotelurile pentru animale nu mai au niciun loc liber.

De profesie maseur, Florin Chindea a avut o idee de afaceri care face felinele să toarcă şi atunci când stăpânii lipsesc. Pentru 60 de lei pe zi, tânărul se transformă în cat-sitter. Pisica lăsată singură acasă e vizitată de două ori, hrănită şi răsfăţată.

Pisicile sunt puțin mai delicate, au un altfel de temperament decât câinii, iar pentru ele este foarte stresant să fie mutate din locul lor ambiant. Așa că cel mai bine pentru ele este să rămână unde au trăit toată viața, unde sunt obișnuite”, explică Florin Chindea.

Stăteam cu inima strânsă. Așa, m-am putut bucura și de sărbători și eram convinsă că este pe mâini bune! Am văzut filmulețe cel puțin o dată, dacă nu de două ori pe zi, îmi trimitea și filmulețe și poze. Le-a și postat. Erau publice. Deci cumva am fost foarte liniștită”, explică Adela Marinescu, clientă.

Un cat-sitter e varianta salvatoare pentru cei care nu au făcut, din timp, rezervare la hotelurile pentru animale.

De sărbători, cam cu cel puțin două luni înainte se fac rezervările, la câini. La pisicuțe încă în luna decembrie au mai fost proprietari care au mai avut norocul să mai prindă să zicem ceva locuri, dar pe weekenduri și în sărbători cam tot timpul este plin”, spune Irina Patraș, medic veterinar la un astfel de hotel pentru animale.

Din fericire, tehnologia îi ajută pe stăpâni să regrete mai puţin că nu şi-au luat şi pisica în vacanţă.

Stăpâna lui Piciu, de pildă, poate să-și urmărească motanul iubit chiar de la distanță. Deasupra boxelor sunt amplasate camere de supraveghere care transmit online 24 de ore din 24 activitatea pisicilor.

O zi de cazare la un hotel pentru animale costă 30 de lei pentru un căţel şi 20 de lei pentru o pisică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri