Video O pisică rămasă captivă în geamul rabatat al locuinței de la etajul 4 a fost salvată de pompierii din Tulcea

Data actualizării: Data publicării:
pisica salvata de pompieri cu scara
Pisica era blocată în geamul rabatat de mai bine de o oră. O vecină a sunat la 112 și a cerut ajutor. Sursa foto: captură video Facebook / ISU Tulcea

Misiune specială, marți, pentru pompierii din municipiul Tulcea. Cu ajutorul unei autospeciale dotate cu scară, militarii alpiniști au salvat o pisică rămasă captivă în geamul rabatat al unui apartament situat la etajul 4. Geamurile rabatate reprezintă un adevărat pericol pentru feline și, tocmai de aceea, specialiștii recomandă montarea de grilaje de protecție pentru a securiza ferestrele rabatabile.

Felina, rămasă captivă în geamul rabatat, a fost observată de o vecină. Pentru că nu era nimeni în locuința cu pricina, femeia a sunat la 112 și a cerut ajutor.

Imediat, pompierii au ajuns la adresă cu tot cu o autospecială dotată cu scară. Intervenția a fost filmată cu drona și relatată apoi pe rețelele sociale de reprezentanți ISU Tulcea.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

"Pisică, etaj 4, geam rabatat. Vremea: senin, cu grade multe în termometre. Locație: municipiul Tulcea.
Astrele: din păcate, nealiniate pentru pisică.

În această dimineață (n. red. marți), un apel prin 112 anunța dispeceratul că o pisică (curajoasă, dar fără experiență), a rămas blocată între fereastră și tocul geamului. Era acolo de o oră și ceva și, din câte am înțeles, mai avea de stat până seara, când se întorceau stăpânii acasă.

O doamnă vigilentă a observat felina cum se chinuia să scape din "capcana" în care intrase și a decis să ne anunțe. Zis și făcut! Salvatorii alpiniști au ajuns repede la etajul 4, pe exteriorul blocului, și au reușit să salveze pisica eliberând-o înapoi în locuință, tot pe acolo pe unde a încercat să se bucure de priveliște și de vremea frumoasă de afară.

Nu am făcut cunoștință cu proprietarii, însă le transmitem, pe această cale, să ia măsuri cu privire la ferestre, pentru ca scumpul lor animal să nu mai ajungă în astfel de situații", au transmis reprezentanții ISU Tulcea pe rețelele sociale.

 

 

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri