Ce alimente nu trebuie să lipsească de pe masa de Revelion pentru a avea noroc tot anul

Data publicării:
familie la masa de sarbatori
Cei mai superstiţioşi dintre ei au pornit de această dată în căutarea alimentelor care să le aducă bunăstare în noul an. Foto: Profimedia

A mai rămas puțin până la trecerea dintre ani, iar românii au ieșit din nou la cumpărături, după mesele copioase de Crăciun. Cei mai superstiţioşi dintre ei au pornit de această dată în căutarea alimentelor care să le aducă bunăstare în noul an.

Tradiția spune că de pe masa de Revelion nu trebuie să lipsească peștele.

-Dorada, păstrăv, eu vreau pește din ăsta mai curat. Se zice că aluneci în an cu greutățile ca peștele. Le lași în urmă.

-Știucă proaspătă. 24 de lei kilogramul, am dat 40 de lei, 3 știuculițe. Facem un borș de pește, ca să ne detoxifiem puțin.

-Am cumpărat 2 capuri de crap. Vreau să fac o ciorbă. Am cumpărat amestecătură. Și babușcă, și novac. Eu mănânc pește zi de zi.

De pe masă nu trebuie să lipsească nici strugurii. Tradiția spune că trebuie să mâncăm 12 boabe de struguri albi la miezul nopții, pentru ca următoarele 12 luni să fie pline de prosperitate. Și fructele rotunde ar trebui să se regăsească pe masa festivă, acestea având rolul de a aduce sănătate în anul următor.

-Chiar acum mă duc să iau măcar un ciorchine și mâncărurile tradiționale ale românilor: o salată boeuf, o friptură.

-Am cumpărat struguri, mere, pere și tot ce este necesar pentru ziua asta care o așteptăm. Spune că o să trecem în noul an cu bucurii și mai ușor.

-Să avem și struguri pe masă. Aș fi dorit albi, dar... Scumpi, 12 lei i-a făcut.

Importante pentru masa festivă sunt și legumele proaspete. Românii aleg, însă, să păstreze și tradiția, dar să pună pe masa festivă și mâncărurile preferate.

-Brânză, caș, lapte, smântână, ouă, foi de plăcintă, ciuperci, toate fructele pentru o salată și tot ce trebuie pentru Anul Nou. Tot ce este bun pe lumea asta trebuie mâncat de Anul Nou, să mâncăm tot anul. Eu, care am o vârstă, mulți mulți ani așa, mă bucur să mănânc astăzi, să mă simt bine astăzi și mâine om mai vedea.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri