Un ananas lăsat în mijlocul unei galerii a primit propria vitrină pentru că oamenii l-au considerat artă

Data publicării:
ananas foto twitter
Foto: Twitter

Doi studenți din Scoția au lăsat un ananas în mijlocul unei expoziții și oamenii l-au confundat cu artă. Incidentul amintește de o farsă de anul trecut, când o pereche de ochelari lăsați pe podeaua Muzeului de Artă Modernă din San Francisco a devenit punctul de atracție pentru zeci de turiști, incident care s-a viralizat rapid pe rețelele de socializare.

ananas foto twitter
Foto: Twitter

Ruairi Gray, student la Universitatea Robert Gordon din Scoția, și prietenul său Lloyd Jack, au povestit pe rețelele de socializare cum au reușit să lase un ananas pe care l-au cumpărat cu o liră de la supermarket în mijlocul unei expoziții, sperând că acesta va trece drept artă. Când s-au întors, patru zile mai târziu, au constatat că ananasul a fost pus în propria vitrină de sticlă.

Am văzut un stand gol și am vrut să vedem cât timp va rămâne acolo sau dacă oamenii ar crede că este artă”, a declarat Gray pentru Press and Journal. „Am fost surprinși să vedem că fructul a primit propria vitrină de sticlă”, le-a mai spus studentul jurnaliștilor.

Un asistent cultural al festivalului care a organizat expoziția spune că nimeni nu știe cine a instalat vitrina de sticlă. „Mutam expoziția și când ne-am întors am găsit ananasul în vitrina de sticlă. E ciudat, pentru că vitrina este foarte grea, e nevoie de doi-trei oameni pentru a o ridica, dar nu știm cine a pus-o acolo. Totuși, am păstrat ananasul în expoziție pentru că se încadrează în spiritul evenimentului”, a declarat Natalie Kerr pentru Press and Journal.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri