Scoțienii cer ajutorul NASA pentru a-l căuta pe monstrul din Loch Ness

Data publicării:
nessie in lacul loch ness
Mai mulți oameni s-au oferit voluntari pentru a-l căuta pe Nessie. FOTO: Shutterstock

Un centru din Scoția a cerut ajutorul specialiștilor de la NASA pentru a-l căuta pe monstrul din Loch Ness, transmite Sky News.

Centrul Loch Ness a cerut agenției spațiale americane să-l ajute într-o nouă vânătoare a legendarei creaturi.

Anul trecut a avut loc una dintre cele mai mari căutări din Loch Ness din Highlands, iar un hidrofon ar fi captat zgomote subacvatice puternice.

Cea mai recentă căutare va avea loc la cea de-a 90-a aniversare a expediției lui Sir Edward Mountain, între 30 mai și 2 iunie.

De la acea primă expediție din 1934, Watchers of the Monster, au existat peste 1.156 de apariții înregistrate în registrul oficial al monștrilor din Loch Ness.

Aimee Todd de la Centrul Loch Ness a declarat: „Sperăm că vânătorii de Nessie din întreaga lume ne vor ajuta să ajungem la oamenii de la NASA. Sperăm să ajungem la ei prin puterea rețelelor sociale. Sperăm doar ca îndrumarea lor de specialitate să ne ajute în căutarea noastră continuă de a obține răspunsuri. Am mers la universități din Marea Britanie. Sperăm că experții de la NASA ar putea avea o tehnologie avansată de imagistică pentru a scana lacul”.

Mai mulți oameni s-au oferit voluntari pentru a-l căuta pe Nessie

Mai mulți oameni s-au oferit voluntari să-l caute pe Nessie, iar cei care nu pot merge la fața locului pot ajuta urmărind camerele live de pe site-ul Visit Inverness Loch Ness.

De asemenea, va avea loc o proiecție a filmului Loch Ness: They Created A Monster - un documentar care explorează frenezia vânătorii de monștri din anii 1970 și 1980, împreună cu o sesiune specială de întrebări și răspunsuri cu regizorul John MacLaverty.

Mai mult, va avea loc o dezbatere live cu cercetătorul Alan McKenna de la Loch Ness Exploration.

Vânătorii Nessie pot ieși pe o barcă cu căpitanul Deepscan Alistair Matheson, căpitanul proiectului Loch Ness, precum și cu McKenna, folosind un hidrofon de 18 m pentru a asculta sunete misterioase care se aud din adâncurile lacului.

Centrul Loch Ness este situat la vechiul hotel Drumnadrochit, unde se spune că managerul Aldie Mackay ar fi văzut o „bestie de apă” în Loch Ness în urmă cu 90 de ani.

„Ne-am decis să aflăm mai multe despre monstru”

Directorul general Paul Nixon a declarat: „Anul trecut, am captat atenția lumii cu una dintre cele mai mari căutări pentru Nessie, cu participanți care ni s-au alăturat din America, Canada, Franța, Italia, Japonia și multe altele. Cu zgomote inexplicabile auzite, alături de posibile apariții, anul acesta suntem hotărâți să aflăm mai multe despre monstrul din Loch Ness.”

Nu numai că Loch Ness este probabil cel mai cunoscut lac al țării, dar este, de asemenea, al doilea cel mai adânc din Scoția - după Loch Morar din Highlands - și ajunge la aproximativ 227 m în cel mai adânc punct.

Loch Ness este, de asemenea, cel mai mare lac din Scoția ca volum și conține mai multă apă dulce decât toate lacurile din Anglia și Țara Galilor.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri