Video&Foto Cum au fost primiți membrii trupei Kalush după Eurovision. Momentul în care au ajuns la granița ucraineano-poloneză

Data actualizării: Data publicării:
membrii trupei kalush au ajuns in ucraina
Câștigătorii Eurovision au ajuns acasă. FOTO: Profimedia Images

Câștigătorii Eurovision au ajuns acasă. Fanii i-au așteptat la granița ucraineano-poloneză, iar momentul a fost emoționant. 

Membrii trupei au oferit la granița cu Polonia o interpretare live a cântecului câștigător la Eusovision, în aplauzele militarilor și a celor veniți să îi întâmpine.

Ucraina, reprezentată de Kalush Orchestra, a câştigat Eurovision 2022 cu piesa "Stefania", în urma finalei ce a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică la Sala Pala Olimpico din Torino. Ucraina a primit 631 de puncte.

Cântecul „Stefania” poartă numele mamei lui Oleh Psiuk, fondatorul Kalush Orchestra, și vorbește despre relația mamă-copil. Melodia a fost dedicată tuturor mamelor care trec prin experiența cumplită a războiului din Ucraina, iar videoclipul piesei comunică tocmai această emoție. 

Câștigătorii Eurovision au ajuns acasă. FOTO: Profimedia Images
Câștigătorii Eurovision au ajuns acasă. FOTO: Profimedia Images

„Am dedicat cândva acest cântec mamei mele, iar când a izbucnit războiul, el a căpătat o mulțime de semnificații noi. Deși nu există niciun cuvânt despre război în cântec, mulți oameni au început să asocieze cântecul cu mama Ucraina. Mai mult, societatea a început să îl numească imnul războiului nostru! Dar dacă Stefania este acum imnul războiului nostru, aș vrea ca el să devină imnul victoriei noastre” - scrie Oleh Psiuk, fondatorul grupului Kalush Orchestra.

Având imagini foarte puternice, videoclipul piesei precizează în final că a fost filmat la Bucha, Irpin, Borodianka, Hostomel, orașe de lângă Kiev care au cunoscut ororile ocupației ruse.

Trupa Kalush Orchestra a lansat duminică pe canalul de YouTube videoclipul piesei.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri