În spatele măştilor | Mii de români participă la Carnavalul de la Veneţia

Data actualizării: Data publicării:
venetia

În spatele măştilor de la Veneţia sunt în aceste zile şi mulţi români. Unii la muncă, alţii la distracţie. O echipă Digi24 a filmat pentru noi şi ne introduce în atmosfera carnavalului de la Veneţia.

Și în acest an Veneția s-a transformat într-un adevărat furnicar și zeci de mii de turiști din întreaga lume sunt prezenți aici, în această perioadă, la celebrul carnaval.

Luigi Nicolae are 22 de ani și este din Craiova. A studiat Conservatorul la Milano și, de câțiva ani, este nelipsit de la sărbătoarea veneţiană. Este unul din cântăreţii stradali.

Spune că se fac bani din muzica de stradă, dar întotdeauna: „Este, să spunem, loz în plic. Astăzi merge, mâine nu merge, nu e spus că merge, dar o fac din pasiune”

„E foarte bine, cântă piese cunoscute și ne simțim norocoase și fericite”, spune o turistă japoneză despre el.

Sunt şi mulţi români care nu au venit la muncă, ci la distracţie.

Adela și Ovidiu sunt doi fotografi din Oradea care au venit la carnaval în căutarea instantaneelor perfecte.

Ovidiu Pop: „Pentru fotografi, mai ales în perioada aceasta, înseamnă multă culoare, multă agitație și multă energie. Ca fotografi, să avem atâta culoare, atâta agitație, atâta energie e rar de găsit”

Adela Rusu: „Pe mine cel mai mult m-au interesat frumusețea măștilor, îndrăgostiții pe care i-am vânat și viața, efectiv viața Veneției. Totul e culoare, totul e energie, totul e poveste”.

Dacă v-a cucerit atmosfera, mai prindeţi carnavalul chiar şi anul acesta. Evenimentul se încheie pe 28 februarie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri