Din Paris, pe scena teatrului ieşean

Data publicării:
din 20paris 20pe 20scena 20teatrului 20iesean-33857

Indiile Galante a avut premiera în Paris în anul 2003, sub egida maestrului Andrei Şerban. Regizorul şi-a dorit însă ca spectacolul să fie interpretat şi în România, astfel că, după un an de pregătiri, premiera naţională a avut loc aseară în Sala Mare a Teatrului Naţional din Iaşi.

"Publicul tânăr trebuie să vină la operă neapărat, pentru că aşa ceva nu au văzut niciodată, nu a văzut nimeni aşa ceva, nici în Iaşi, nici în România" (Andrei Şerban, regizor)

„Balet, cântece, dansuri, e ca un fel de musical pe Broadway, aş putea spune, e mai mult decât o operă. Deci trebuie să atragă publicul şi publicul tânăr trebuie să vină la operă neapărat, pentru că aşa ceva nu au văzut niciodată, nu a văzut nimeni aşa ceva, nici în Iaşi, nici în România„, a declarat Andrei Şerban.

Timp de trei ore, spectatorii s-au putut bucura de opera lui Jean Philippe Rameau care a surprins un prolog şi patru tablouri diferite, cu diverse decoruri, menite să sublinieze triumful dragostei şi bucuria de a trăi.

Spectatorii, încântaţi de premiera naţională a operei

„Elementele astea ale iubirii ar trebui să unifice sau unifică deja toate fiinţele de pe planetă. Este un aspect inedit”, a precizat un spectator.

„Mi se pare minunat spectacolul acesta, este o desfăşurare de forţe impresionantă şi o realizare nemaipomenită”, a spus o femeie la iesirea din sală.

„Îmi pare rău că nu mi-am adus toată familia, chiar şi prietenii ar fi trebuit să mi-i invit. Soţia mea e încântată”,a mentionat un alt spectator.

Şi copiii s-au bucurat de spectacol.

„La operă când vii ce îţi place cel mai mult? Costumele”, a raspuns o fetita.

Pe 25 noiembrie, opera Indiile Galante va fi jucată în cadrul unui festival naţional. Cei care vor să vadă spectacolul trebuie să achite între 30 şi 60 de lei pentru un bilet.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri