Exemplul tinerilor. Șapte elevi au curățat de gunoaie un întreg sat din Bihor

Data actualizării: Data publicării:
curatenie Baita6
foto: Facebook Radu Pele/ Gaby Bîlc

Gest lăudabil al unor tineri din satul Băița, județul Bihor, care, într-o singură zi, au curățat de gunoaie întreaga localitate. În câteva ore, elevii au strâns 11 saci cu deșeuri din sat și de pe malul Crișului Băiței.

foto: Facebook Radu Pele/ Gaby Bîlc
foto: Facebook Radu Pele/ Gaby Bîlc

foto: Facebook Radu Pele/ Gaby Bîlc

Inițiativa le-a aparținut lui Radu Pele și Gabriel Bîlc, doi elevi din Băița.

„(Inițiativa – n.n.) a fost una venită pe moment, văzând multitudinea deșeurilor din împrejurul nostru. Alături de noi au fost și prietenii noștri, care nu au ezitat sa se implice in activitate. Participanții au fost în număr de 7 și doar elevi”, a relatat Radu Pele.

Sâmbătă, timp de patru ore, tinerii au adunat resturi și gunoaie aruncate prin sat și pe malul râului care trece prin zonă. La final, au tras linie și au stabilit că au strâns 11 saci cu deșeuri.

Acțiunea elevilor din Băița i-a impresionat pe localnici. Fotografiile din timpul curățeniei din sat, postate pe Facebook, au strâns aproape 200 de aprecieri, iar tinerii au primit mai multe mesaje de felicitare.

”Trebuie să realizăm faptul că noi suntem locuitorii satului și, dacă noi nu avem inițiativa de a face anumite lucruri, nimeni nu le va face pentru noi. Speram ca, în viitor, și alte persoane să ne ia acțiunea noastră ca exemplu și să participe la astfel de demersuri”, a spus Radu Pele.

Editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri