Microbuz pentru persoanele cu dizabilități motorii, oferit de Fundația Mihai Neșu

Data actualizării: Data publicării:
microbuz Nesu

Proiectele şi acţiunile caritabile ale Fundaţiei Mihai Neşu continuă să se extindă. Din acest an, nu doar copiii vor beneficia de sprijinul fundației fostului internațional, ci și toate persoanele cu dizabilităţi neuromotorii. Acestea vor putea folosi un microbuz de nouă locuri, pe care fundaţia Mihai Neșu îl oferă pentru deplasări pe o rază de 15 kilometri în jurul municipiului Oradea.

Recent intrat în dotarea Fundației Mihai Neșu, vehiculul este dotat cu un lift special care poate ajuta beneficiarul aflat în scaunul cu rotile să coboare indiferent de etajul la care locuieşte sau dacă blocul este dotat sau nu cu lift. Un alt fapt interesant este că accesul în vehicul se poate face cu scaunul rulant.

Microbuzul poate transporta până la trei persoane aflate în scaune cu rotile, la care se adaugă patru însoţitori.

„Să-şi facă curaj! Oamenii poate sunt reticienţi, cine ştie. Să ştii că aici e ultralux, cinci stele", spune Mihai Neșu.

Pentru a putea utiliza acest nou serviciu din cadrul fundaţiei Mihai Neşu, este nevoie ca personalele cu dizabilităţi să se înscrie în prealabil pe lista de beneficiari a fundaţiei și să se programeze telefonic.

Fundaţia fostului internaţional are în plan şi alte achiziţii care să vină în ajutorul persoanelor cu handicap locomotor.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Ticu Gheorghiţă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri