Studenţii de la Facultatea de Medicină din Oradea au vândut dulciuri ca să adune bani pentru copii şi bătrâni

Data publicării:
prajituri

Diana Mudura este studentă în anul II la medicină și, în același timp, o gospodină desăvârşită. A demonstrat-o cu ajutorul unei tarte de fructe, pe care a făcut-o după o reţetă moştenită de la bunica ei.

"Este rețeta de familie și stiam că o să iasă cum trebuie am pregătit prăjitura pe etape și sper să iasă ok. Noi avem timp liber destul și am decis că atâta vreme cât îi putem ajuta pe alții e cel mai bine."

Nu doar fetele au muncit în bucătărie. Viitorul chirurg Adrian Ghiurău a pregătit o prăjitură, care în scurt timp a devenit vedeta târgului.

"E cred că a patra sau a cincea ediție în care aduc aici tortul de iaurt și de piersici și cu blat de biscuiți. E foarte repede de făcut, cam în 30 de minute la rece."

30 de voluntari, printre care medici, rezidenţi şi studenţi, s-au prezentat la evenimentul culinar cu preparate care au lăsat gura apă vizitatorilor.

Cu banii strânși, studenţii vor cumpăra alimente şi îmbrăcăminte pentru 120 de bătrâni aflaţi în azile și 50 de copii din orfelinate. Un proiect similar vor desfăşura reprezentanții Asociației Studenților de la Universitatea din Oradea, care vor vinde miercuri prăjituri pentru Centrul de Plasament numărul 2 Oradea.

reporter: Claudiu Mihuț
operator: Gabor Szilagyi

editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri