Fără maşini la universitate

Data publicării:
bici
Parcările au fost goale, astăzi, la Universitatea de Vest din Timişoara. Atât profesorii, cât şi studenţii au lăsat maşinile acasă şi au venit la şcoală cu bicicleta sau pe jos. Totul în cadrul unui eveniment ce promovează folosirea mijloacelor de transport nepoluante.

Pentru o zi, profesorii Universităţii de Vest din Timişoara au lăsat acasă costumul, cravata şi servieta, şi-au luat echipament sportiv şi au ieşit la pedalat. Cel mai important, au lăsat maşinile acasă şi au venit la universitate pe jos sau cu bicicleta.

"O să fiu sincer şi o să recunosc că folosesc mai mult maşina, cu toate că de doi ani am bicicleta în birou. Recunosc că o să încerc să folosesc mai mult bicicleta sau mijloacele de transport în comun", spune Mădălin Bunoiu, profesor de fizică la UVT.

Alături de profesorul de fizică, alte aproape 100 de persoane, studenţi şi dascăli, au participat la eveniment. Cei mai mulţi spun că nici nu folosesc prea des maşinile.

"De ce aleţi bicicleta şi nu maşina? Pentru că e mai sănătos şi pentru mine şi pentru oraş."

"Nu am bicicletă, nici maşina no am aici. Stau în cămine, e aproape. Mai repede mă deplasez pe jos decât cu maşina."

Iubitorii de mişcare au pornit şi într-o plimbare pe două roţi pe malul canalului Bega.Nu înainte de a se încălzi... în paşi de dans.

Pedalarea face parte din Săptămâna Verde, eveniment ce promovează folosirea mijloacelor de transport nepoluante. Tocmai de accea, nicio maşină nu a avut voie să treacă de bariera.

"Este o săptămână pro ecologie, spre mediul înconjurător. Nu venim cu maşinile la servici, după cum vedeţi parcarea este goală dincoace de barieră", adaugă.

Evenimentul este la cea de-a doua ediţie, dar reprezentanţii universităţii vor să îl transforme într-o tradiţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri