PET-CT este investigația care detectează cu înaltă precizie locul celulelor tumorale. Cât de important este acest examen

Data publicării:
Dr. Tudor Ciprut, medic primar Radiologie-imagistică medicală

PET-CT este investigația care detectează cu înaltă precizie locul celulelor tumorale. Cât de important este acest examen în cazul cancerului de piele, discutăm cu dr. Tudor Ciprut, medic primar radiologie - imagistică medicală.

Melanomul este un tip de cancer de piele care se dezvoltă în celulele producătoare de melanină (pigmentul care colorează pielea). Melanomul este cel mai sever tip de cancer de piele și apare din cauza expunerii la raze ultraviolete, fie la soare, fie la solar. Pielea deschisă la culoare, istoricul de arsuri solare, prezența unor cazuri de cancer de piele în familie și numărul mare de alunițe cresc riscul de melanom.

Diagnosticul melanomului se stabilește prin examinarea pielii, biopsie și teste imagistice care identifică extinderea melanomului. PET-CT este o investigație foarte utilă în cazul melanomului avansat, cu risc de extindere în alte zone ale corpului. Aceasta presupune injectarea de radiotrasori care evidențiază formațiunile tumorale, pe care medicul le observă prin intermediul imaginilor obținute de investigația funcțională și structurală.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri