Ce spune ministrul Sănătății despre revenirea Sorinei Pintea la conducerea Spitalului Județean Baia Mare

Data actualizării: Data publicării:
sorina pintea
Foto: Inquam Photos/George Călin

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a spus că va evalua informația că fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, Sorina Pintea, şi-a retras demisia din funcția de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare.

Ministerul va evalua situația și va lua o decizie în consecință. În acest moment vom evalua efectiv dacă informația este sigură, dacă doamna manager a revenit, vom cere o notă explicativă de la DSP-ul din județul respectiv, iar ministerul va lua o decizie”, a spus Tătaru.

Sorina Pintea își dăduse demisa după ce a fost acuzată de DNA de luare de mită în formă continuată. În prezent, ea este cercetată sub control judiciar.

Anunțul privind retragerea demisiei a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Maramureş, Amalia Babici Man.

Sorina Pintea şi-a depus demisia pe 2 martie şi a fost înregistrată pe 5 martie la Consiliul Judeţean Maramureş. Demisia este un act unilateral, iar demisia unui şef sau al unui manager îşi face efectul după 30 de zile din momentul înregistrării. În tot acest timp, Sorina Pintea a fost manager al SJU Baia Mare pentru că nicio instanţă nu i-a interzis să-şi exercite funcţia. Ea s-a aflat în concediu medical în această perioadă, timp în care a fost înlocuită de directorul medical Vasile Pop. Înainte ca acele 30 de zile de preaviz să expire, Sorin Pintea a transmis o informare către CJ Maramureş, anunţând că renunţă la demisie. CJ a luat act de acest nou document, trimiţându-l spre informare SJU. Sorina Pintea ocupă acest post prin concurs pe perioadă determinată care expiră în toamna acestui an, urmând a fi organizat un nou concurs pentru postul de manager”, a precizat Amalia Babici Man.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri