Cu ce viteză conducea polițistul care a lovit mortal pe „zebră” o fată de 13 ani? Martorii acuză că agentul a fost protejat de colegi

Data actualizării: Data publicării:
politie si oameni adunati la locul unui accident
O fată de 13 ani a fost lovită mortal pe trecerea de pietoni de o mașină de poliție FOTO: Digi24

Agentul de poliție care a accidentat joi, în Capitală, două fete de 13 ani, în timp ce traversau strada pe „zebră”, ar fi circulat cu o viteză de peste 80 de kilometri pe oră. Potrivit unor surse Digi24, polițistul de 30 de ani nu se afla într-o misiune care să explice graba. Una dintre copile a murit, iar cealaltă este la spital cu fractură la gambă. Premierul i-a cerut ministrului de Interne o anchetă rapidă.

ATENȚIE: Materialul video conține imagini și detalii cu un puternic impact emotional

Cele două fete mergeau către școală, spun martorii impactului. Nimic nu le-a alertat în momentul în care au început să traverseze. Autospeciala de poliție avea girofarul pornit, dar nu și sirenele.

Mașina de poliție le-a lovit pe cele două fete chiar pe trecerea de pietoni în momentul în care ele voiau să ajungă pe partea cealaltă. Impactul a fost atât de mare încât cele două fetițe au fost aruncate la aproximativ 50 de metri distanță.

Imagini surprinse de o cameră de supraveghere arată momentele de după impact, care confirmă informațiile preliminare din anchetă: autospeciala circula cu peste 80 de kilometri pe oră.

La 112 au fost primite 9 apeluri. Primul a fost dat de polițist. Două echipaje SMURD au fost trimise de urgență în zonă.

Surse din poliție spun că mașina avea semnalele luminoase pornite și că agentul mergea către caz, ceea ce înseamnă că mașina avea o viteză destul de mare. Cu toate acestea, până la locul impactului, pe asfalt nu este niciun fel de urmă de frânare.

Martorii confirmă că mașina de Poliție avea semnalele luminoase pornite, dar circula cu viteză și acuză că agentul a fost favorizat de colegi.

„Avea viteză foarte mare, doar semnale luminoase, se vede că a rămas aici, fără efecte sonore, nimica”, spune un tânăr.

„Salvările au fost chemate de populație, de oameni, ei au chemat strict poliția. L-au luat, l-au ascuns pe șofer fără să îl testeze”, spune o femeie.

De cealaltă parte, Poliția spune că agentul de 30 de ani care era la volan, care avea mai bine de cinci ani vechime în instituție, a fost testat pentru alcool, iar rezultatul a fost zero.

Diana Sarca, purtător de cuvânt la Poliția Capitalei: „Se va stabili dacă erau semnalele acustice pornite, care era misiunea.”

O amplă investigație a fost deschisă. S-au făcut măsurători meticuloase, mai ales că marcajul rutier al trecerii de pietoni pe care erau victimele este șters, iar trecerea nu are semafor, ci doar un indicator rutier.

Traficul rutier a fost blocat în zonă aproape 4 ore, înainte ca mașina de poliție să fie ridicată.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri