Apar detalii infiorătoare în cazul fetiței din Galați omorâte în bătaie de mama. Unchiul și mătușa copilei au fost și ei reținuți

Data actualizării: Data publicării:
femeie cu fata blurata retinuta de anchetatori
Mama fetiței de 9 ani a fost arestată preventiv pentru 30 de zile, sub aspectul comiterii infracţiunii de omor asupra unui membru de familie FOTO: captură video Digi24

Apar detalii cutremurătoare în cazul fetiței din Galați care a fost omorâtă în bătaie de propria mamă, la finalul lunii trecute. Unchiul și mătușa copilei ar fi știut că femeia își bătea copiii cu bestialitate. Au fost reținuți marți seară pentru complicitate.

Unchiul și mătușa copilei ucise sunt acuzați de complicitate la omor calificat și complicitate la rele tratamente aplicate minorului.

Fetița de 9 ani a murit la sfârșitul lunii trecute, din cauza bătăilor primite. Ea avea vânătăi pe tot corpul și urme de arsuri, provocate probabil cu un aprinzător pentru aragaz. Mama este anchetată pentru crimă.

Cele două surori ale victimei aveau și ele urme de violență pe corp, atunci când au fost preluate de Direcția pentru Protecția Copilului. Instituția făcuse o anchetă asupra familiei, în urmă cu un an, după ce educatorii au sesizat că fata în vârstă de 6 ani venise la grădiniță cu vânătăi. Dar inspectorii sociali au considerat că nu sunt probleme. Dimpotrivă, i-au lăudat pe fratele mamei și pe soția acestuia, care le-ar fi asigurat fetelor un cadru familial iubitor.

Conform evaluării, ar fi fost vorba despre un incident casnic izolat.

Cazul a rămas în atenția Direcției Sociale a Primăriei Galați, însă nu pare că s-ar mai fi interesat cineva de starea celor trei fete. Vecinii spun că din apartament se auzeau mereu țipete și toți par să știe că fetele erau bătute, însă niciunul nu a chemat autoritățile.

Mama fetiței de 9 ani a fost arestată preventiv pentru 30 de zile, sub aspectul comiterii infracţiunii de omor asupra unui membru de familie.

Dacă sunteți victimă sau martor al violenței domestice sunați la numărul 0800 500 333.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri