Doi ani de la tragedia aviatică din Dobrogea, încă niciun vinovat. 8 militari au murit după prăbușirea a două aeronave

Data actualizării: Data publicării:
morminte ale militarilor morti in dobrogea, acoperite cu drapele ale romaniei
Au trecut doi ani de la dubla tragedie aviatică din Dobrogea, în urma căreia au murit 8 militari.

Au trecut doi ani de la dubla tragedie aviatică din Dobrogea, în urma căreia au murit 8 militari. Abia începea războiul din Ucraina și s-a crezut că au fost doborâți de ruși. Nici vorbă. Însă ce s-a întâmplat, cine sunt responsabilii, nu știm nici până astăzi. Au rămas în urma rudele care își plâng morții. Astăzi, în memoria militarilor, a fost ținută o slujbă de comemorare.

Reporter: Cum vi s-a părut această ceremonie? Vă e greu? Pe cine ați pierdut?
Bărbat: Pe Florin, Florin Bogdan. E greu, da, e foarte greu, dar nu ai ce-i face, e foarte greu, Dumnezeu să-l odihnească. Un băiat bun, își făcea lista să-i facă lui mamaia casă, și copiii la fel, cu copiii cu soția... E greu, foarte greu.

Dana Costache: Au fost momente emoționante la Cimitirul Central din Constanța, unde a avut loc slujba de comemorare a celor 8 militari decedați în dubla tragedie de lângă Cogealac. Slujba a fost oficiată de un sobor de preoți, la care au participat autorități și rude ale victimelor.

Pe 2 martie 2022, aeronava MiG 21 LanceR, care executa o misiune de patrulare a pierdut legătura cu turnul de control, a dispărut de pe radar și s-a prăbușit în localitatea Cogealac. Pentru salvarea militarilor dispăruți a pornit la scurt timp un elicopter PUMA, dispărut și el de pe radar la câteva zeci de minute distanță.

La doi ani de la tragedie, ancheta nu a ajuns la un verdict final. Familiile celor care și-au pierdut viața încă așteaptă răspunsurile. O comisie a Statului Major al Forţelor Aeriene și Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Constanța cercetează împrejurările în care s-a produs accidentul.

Procurorii Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti au deschis un dosar penal in rem în legătură cu cele două incidente aviatice din Dobrogea. Au trecut doi ani dar nu avem niciun vinovat. Rămân în urmă militarii morți.

  • Locotenent-comandor Bogdan Florin, pilot, în vârstă de 41 de ani, căsătorit, avea trei copii.
  • Locotenent Pătrașcu Sorin, copilot, în vârstă de 27 de ani,
  • Maistrul militar Banu Gelu, 53 de ani, căsătorit şi avea doi copii.
  • Caporal Lateș Cătălin, 29 de ani, căsătorit și avea doi copii.
  • Sergent Marinescu Ionuț, 44 de ani, căsătorit, un copil.
  • Maistru militar Carp Vlad, 39 de ani, căsătorit, un copil.
  • Maistru militar Bosoi Sergiu, 37 de ani
  • Căpitanul Costinel Iosif Niță, 31 de ani

Secretarul de stat, Eduard Bachide a ținut un discurs de comemorare pentru victimele dublului accident, prin care și-a exprimat regretul profund pe care îl are. Atât.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri