FOTO & VIDEO. „Corupția ucide”. Mii de persoane au protestat în toată țara

Data actualizării: Data publicării:
170118_PROTEST_GRATIERE_09_INQUAM_Octav_Ganea

Cel puțin 3.000 de persoane au protestat în București față de proiectul de ordonanță privind grațierea și modificarea Codului Penal. Sute de persoane au manifestat și în alte mari orașe din țară.

protest universitate gc6
protest universitate gc6

Foto: Inquam Photos, Digi24

ACTUALIZARE. Cei mai mulți dintre participanții la marș au plecat spre casă. Un nou protest a fost anunțat pentru duminică, în Piața Universității, începând cu ora 17.00. 

ACTUALIZARE. Protestatarii au ajuns la sediul Guvernului. Oamenii strigă „Hoții”, „Demisia”, „Pentru hoție se stă la pușcărie” și „La închisoare, nu la guvernare”.

Numărul participanților a crescut. În Piața Victoriei sunt 3.000-3.500 de persoane.

Protestatarii scandează și împotriva Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, și împotriva președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea. 

protest guvern gc5


 

ACTUALIZARE. Drumul protestatarilor spre Guvern. Oamenii au ajuns pe bulevardul Lascăr Catargiu și au ocupat sensul spre Piața Victoriei.

Protestatarii scandează „Ieșiți din casă vremea e frumoasă” și „Laura, nu uita, noi suntem de partea ta”.

ACTUALIZARE. Numărul protestatarilor a crescut. Sunt circa 2.000 de participanți la marșul din București. 

Se scandează „România, trezește-te” și „La pușcărie fără avuție”.


 

ACTUALIZARE. Protestatarii au pornit spre sediul Guvernului, însoțiți de jandarmi. 

Protestatarii merg pe Bulevardul Magheru, pe șosea, și scandează: „Demisia”, „Audiați și condamnați”, „La închisoare nu la guvernare”, „Ieșiți din casă dacă vă pasă”, „PSD, ciuma roșie”.

Marșul se desfășoară pe două benzi de circulație.


La această oră, la Cluj-Napoca s-au anunat circa 250 de persoane, la Sibiu protestează circa 70 de persoane și tot atâtea la Iași.

La Timişoara, circa 100 de persoane protestează în centrul orașului, iar la Craiova, în piața Mihai Viteazul s-au adunat circa 30 de persoane.

La Cluj a avut loc un conflict între jandarmi și câțiva protestatari, după ce forțele de ordine le-au cerut acestora să se legitimeze. Oamenii le-au răspuns scandând ”Jandarmeria apără hoţia” şi ”Ruşine”.

Protestatarii din Capitală spun că intenționează să plece spre sediul Guvernului, la 19.30.

Ei scandează „Colectiv”, „Dragnea, nu uita, România nu-i a ta” și „DNA să vină să vă ia”.

Acesta este un eveniment făcut în urma declaraţiilor repetate şi semnalelor privind posibila graţiere a unor fapte grave de corupţie. Va fi anulat dacă Guvernul respectă principiile şi valorile democraţiei. Dată este relativă şi va fi schimbată pentru prima zi în care Guvernul ar pune în aplicare intenţiile respective”, spun organizatorii mișcării ”Corupția ucide”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Imagini de la protestul di Cluj Napoca, via „Știri de Cluj

Protestul a fost anunțat în urma semnalelor potrivit cărora miercuri Guvernul urma să aducă modificări esențiale legislației penale prin ordonanță de urgență.

Proiectul nu a figurat pe ordinea de zi a ședinței de Guvern, în condițiile în care la aceasta a participat și președintele Klaus Iohannis.

Șeful statului a precizat că premierul s-a angajat „să nu bage peste noapte graţierea şi amnistia în nicio şedinţă de Guvern“, ci mai întâi să le pună în dezbatere publică. Pe agenda şedinţei de azi nu s-a regăsit legea graţierii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri