Copaci prăbuşiţi într-un camping din Bihor: un mort şi 16 răniţi. Prefect: Erau la o întâlnire religioasă

Data actualizării: Data publicării:
BIHOR FURTUNA 1

A fost plan roşu de intervenţie în Bihor, unde o furtună deosebit de puternică a devastat un camping din Bulz, o localitate aflată la 75 de kilometri de Oradea. Aproximativ 100 de persoane erau cazate acolo. Un copac s-a prăbuşit peste o maşină în care se aflau două persoane. Un om a murit, celălalt a fost rănit grav. Un alt arbore a căzut peste un cort în care se aflau mai mulţi turişti. Unul este în stare gravă, mai mulţi au fost răniţi. Vijelia a fost însoţită de grindină. Mai multe persoane au fost rănite de bucăţile mari de gheaţă căzute din cer. La faţa locului au fost trimise  ambulanțe SMURD, o autospecială pentru transport personal și victime multiple și maşini ale Serviciului de Ambulanță Județean. Mai multe persoane au fost rănite, iar una a decedat, a declarat la Digi24 secretarul de stat Raed Arafat.

BIHOR FURTUNA 1
BIHOR FURTUNA 1

ACTUALIZARE 7:00 Sunt 16 persoane rănite, potrivit unui nou bilanț.

ACTUALIZARE 00.40 .„S-a încheiat planul roşu, s-au încheiat şi căutările. Ne-a îngrijorat situaţia maşinii peste care a căzut un copac, aparţinea unei femei care venise cu două fetiţe. Din fericire, fuseseră luate de o prsoană şi duse la o cabană în apropiere. Dintre cele trei persoane rănite grav, una este foarte grav”, a declarat la Digi24 prefectul Ioan Mihaiu.

El a adăugat că este posibil să crească numărul celor afectaţi.

ACTUALIZARE 00.15. Potrivit Cameliei Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana, sunt 15 persoane rănite.

ACTUALIZARE 23.55. Raed Arafat a declarat că bilanţul tragediei din Bihor este: 1 decedat şi 13 răniţi. Dintre cei 13 răniţi – trei au viaţa în pericol. Doi dintre cei trei răniţi grav au fost duşi la Spitalul din Oradea, iar cel de-al treilea va fi dus la Cluj.

ACTUALIZARE 23.30. Coordonatorul UPU-SMURD, dr. Hadrian Borcea, a declarat pentru Digi24 că zona unde s-a produs tragedia este una turistică foarte frecventată: "Au căzut mai mulţi copaci, e o zonă cu foarte mulţi plopi care n-au rezistat furtunii.

Bilanţul este: un mort, doi răniţi grav, cinci răniţi mediu, plus încă şase cu contuzii şi escoriaţii".

Prefectul Ioan Mihaiu a declarat, la rândul său, că deocamdată nu s-au făcut apeluri la 112 din alte zone decât campingul din Bulz. "ISU, Poliţia, Jandarmeria caută pe sub copaci, pe lângă maşini, în toată zona, şi alte posibile victime. Zona arată dezastruos. Dar din apelurile primite la 112, la ISU, nu avem alte zone grav afectate de furtună", a declarat Mihaiu.

VIDEO - Prefectul Ioan Mihaiu

Prefectul a adăugat că persoanele participau la o întâlnire religioasă la unul dintre cele două campinguri din Bulz.

De joi au început să vină oamenii, unii au plecat sâmbătă, alţii duminică, nu putem şti înaintea furtunii câte persoane au fost, dar la momentul furtunii erau peste 100 de persoane.


ACTUALIZARE 23.20. Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana, a declarat pentru ebihoreanul.ro că toate cele 11 echipaje SMURD din Bihor şi alte trei din judeţul Cluj au fost mobilizate, duminică seară, la Bulz, unde o furtună a devastat un camping.

Până la ora 23, la Spitalul Judeţean din Oradea au fost transportaţi patru turişti răniţi, dintre care unul în stare gravă, iar ceilalţi trei cu leziuni medii. O altă persoană a murit, strivită într-o maşină de un copac căzut.

 


Raed Arafat a declarat că a fost declanşat planul roşu de intervenţie după un apel conform căruia, la un camping din localitatea Bulz, judeţul Bihor, sunt mai multe persoane rănite.

Au căzut câţiva copaci, plus a fost grindina care a rănit mai multe persoane. Avem un deces, care este confirmat, dar aceste date se pot schimba.

Mai este afectat un camping în Brasca, localitate lângă Bulz, unde au fost iarăşi pagube din cauza furtunii.

Au fost deplasate echipaje din Bihor, dar e posibil să se apeleze şi la echipaje din localitatea Huedin”, a spus Arafat.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Județul Bihor se află, duminică seară, până la ora 23, sub avertizare de cod galben de furtuni.

Potrivit site-ului Administrației Naționale de Meteorologie, sunt afectate localitățile Oradea, Borș, Girișu de Criș, Nojorid, Sânmartin, Sântandrei, Toboliu.

Se vor semnala averse care vor depăși 20-25 l/mp, descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici. Totodată, vor fi intensificări de scurtă durată ale vântului. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri