Primele declarații ale băiatului înjunghiat în curtea unui liceu din Capitală. El a povestit ce s-a întâmplat

Data actualizării: Data publicării:
elev-injunghiat-bucuresti
Elevul de 16 ani care a fost înjunghiat în curtea unui liceu din Capitală a făcut prima declarație după externare. FOTO: Captură Digi24

Elevul de 16 ani care a fost înjunghiat în curtea unui liceu din Capitală a făcut prima declarație după externare. Tânărul a povestit că a fost atacat din senin și că nu îi cunoaște pe agresori. Între timp, unul dintre atacatori a fost arestat preventiv. 

Elevul de 16 ani, care a stat în spital mai multe zile, este rănit la ambele brațe. A povestit la externare momentul atacului.

Băiat: Eram în curtea școlii si un băiat necunoscut a venit la mine să mă întrebe dacă eu sunt cel care îl caută, iar acesta a venit să se bată cu mine parte în parte. I-am zis că nu-l cunosc și a scos baioneta. Erau vreo cini.

Reporter: Erau paznici când te-au atacat?

Băiat: N-am văzut niciun paznic.

Reporter: Cum ai reușit să scapi?

Băiat: Fugind și după a fugit și atacatorul. Profesorii au reacționat sunând la 112.

Reporter: Există pază în școală?

Băiat: Nu știu, eu n-am văzut. Nu mă simt în siguranță, să fie pază.

Mama băiatului spune că a cerut explicații conducerii școlii, dar până acum fără răspuns: "M-a deranjat faptul că au spus că au pază. Dacă aveau pază, dacă era un agent de pază, probabil aplana situația, nu se întâmpla așa ceva. Nu mi-au dat niciun fel de explicație. Este un comportament deviant, din moment ce eu iau un cuțit și plec cu el de acasă, în familie există o problemă."

Băiatul care l-a înjunghiat pe elev a fost arestat pentru o perioadă de 30 de zile. Avocatul atacatorului dă vina tot pe conducerea liceului pentru incident.

Cezar Vârlan - avocatul agresorului: "Nu există niciun fel de control asupra a ceea ce au copiii în rucsacuri. Nu! Nu are nimeni control. Nici profesorii, nu exista pază, nu exista paznic la școală, nu exista nimic făceau ce voiau, toți fac ce vor în școlile astea."

Conducerea școlii nu a lămurit cum au reușit atacatorii să intre în curtea liceului.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri