Proprietarul casei care a sărit în aer în Dolj anunțase de doi ani că sunt scăpări de gaze. După tragedie, în zonă se fac măsurători

Data publicării:
resturi ale unei case dupa ce a sarit in aer in Dolj
Proprietarul casei care a sărit în aer în Dolj anunțase de doi ani că sunt scăpări de gaze. După tragedie, în zonă se fac măsurători. FOTO: Captură Digi24

Un echipaj pregătit pentru cercetare radiologică a ajuns la casa distrusă de o explozie în Dolj, pentru a măsura concentrația de gaz metan. Proprietarul a ajuns de urgență la spital în stare gravă cu arsuri la mâini și față. 

După ce măsurătorile au indicat o concentrație mare de gaz metan, sâmbătă dimineață se vor relua măsurătorile pentru a se stabili dacă se mai poate locui în zonă. Vecinii familiei afectate spun că și ei se simt în pericol și că au făcut sesizări la primărie pentru ca o firmă specializată să le spună care e situația, dar nu au primit niciun răspuns.

În doar câteva clipe, locuința s-a făcut una cu pământul. De vină ar fi o sobă defectă, arată primele verificări.

Femeie: "S-a auzit o dată o bubuitură. Ne-am speriat. Nu ne-am dat seama, nu nimic. Eu mă uitam pe sus, pe la mine pe la casa de frică. Acum nu știm ce este aici, ce o fi, ce or găsi aici."

Încă de acum doi ani, proprietarul a anunțat autoritățile că în curtea sa sunt scăpări de gaze.

Femeie: "Am fost și la primărie, și la Gaze, și la Protecția Mediului și nu a făcut nimeni nimic. Demult, nu acuma, acum 7-8 ani. Catastrofă, putea să fie tot satul aruncat în aer."

La fața locului au făcut declarații prefectul județului Dolj, cât și reprezentanții ISU, dar și primarul localității. Din primele măsurători făcute la fața locului a mai fost descoperită o pungă de gaze naturale chiar în locul unde puțul a fost forat în urmă cu 2 ani.

Echipele ISU rămân în alertă și vor supraveghea întreaga zonă.

Dan Diaconu, prefectul de Dolj: "S-au făcut măsurători la fața locului. Sunt într-adevăr porțiuni în zona puțului forat, dar nu semnificativ."

Reporter: Mai există pericol în acest moment?

Minciună Vlăduț, purtător de cuvânt al ISU: "Nu excludem acest lucru, de asta o să rămânem în monitorizare."

Daniel Bobin, primar: "Da, sesizări și din partea noastră au fost către toate instituțiile statului, am primit răspuns, au venit și au făcut măsurători de-a lungul timpului și cam atât, între timp au dispărut, acum probabil s-au acumulat iar și s-a ajuns în situația de față."
 
 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri