Victor Ponta s-a întâlnit cu directorul CIA

Data publicării:
ponta brennan

FOTO:gov.ro

„Cu acest prilej au fost subliniate progresele în cadrul Parteneriatului Strategic dintre ‎România‬ şi SUA‬. Directorul CIA a reafirmat aprecierea pentru excelenta relaţie de colaborare cu SRI şi SIE şi rolul asumat de România în regiune”, precizează Victor Ponta într-o postare pe Facebook.

Victor Ponta și John Brennan au mai avut o întrevedere, în iunie 2013, când șeful CIA a venit în vizită la București.

Deși vizita de patru zile a premierului în Statele Unite are ca scop anunțat întâlniri cu investitorii americani, oficialul român s-a întâlnit, miercuri, și cu secretarul american al Apărării, Chuck Hagel. Acesta i-a mulţumit lui Victor Ponta pentru angajamentul Guvernului României de a suplimenta trupele româneşti în misiunea din Afganistan şi pentru susţinerea României faţă de alte activităţi ale coaliţiei şi NATO.

Premierul Victor Ponta a anunţat marţi, într-o şedinţă de Guvern, că efectuează o vizită în Statele Unite şi că se va întâlni cu secretarul de stat al Comerţului şi cu reprezentanţi ai mediului de afaceri american.

Premierul a participat la o masă rotundă organizată de American-Romanian Business Council (AMRO), la Washington. Evenimentul a regrupat companii importante din cadrul acestui consiliu, precum ADM, Allied TechSystems, Amgen, Boeing, Cargill, Chevron, Coca-Cola, Ellicott, ExxonMobile, General Electric, Lindsay, Mega, MetLife, MoneyGram, Pike Energy, Raytheon, Smithfield, Timken, anunță Guvernul. Companiile care se află într-un proces de evaluare a viitoarelor investiții din Europa Centrală și de Sud-Est au fost interesate să cunoască evoluțiile economice recente din România‬. Membrii AMRO vor participa în luna mai la o misiune economică pe care o va realiza Departamentul Comerțului al SUA în România.

Vizita premierului Victor Ponta în SUA durează până duminică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri