Ministrul de externe israelian anunță „un atac diplomatic” împotriva Iranului

Data publicării:
israel katz
Foto: Israel Katz / Sursa foto: Profimedia Images

Ministrul de externe israelian a anunțat marți că a început „un atac diplomatic împotriva Iranului”. Israel Katz a spus că a trimis scrisori către 32 de țări și a vorbit cu numeroși omologi pentru impunerea de noi sancțiuni Iranului.

Katz a cerut marți să fie impuse mai multe sancțiuni asupra programului de rachete al Iranului și să interzică Corpul Gărzii Revoluționare ca organizație teroristă, după primul atac direct al Iranului asupra Israelului, scrie Reuters.

„Pe lângă răspunsul militar la atacul cu rachete și drone, conduc un atac diplomatic împotriva Iranului”, a declarat ministrul de externe Israel Katz într-o postare pe rețelele de socializare.

Katz a spus că a trimis scrisori către 32 de țări și a vorbit cu numeroși omologi, cerându-le „să impună sancțiuni asupra proiectului de rachete al Iranului și să declare Garda Revoluționară o organizație teroristă, ca o modalitate de a opri și slăbi Iranul”.

„Trebuie să oprim Iranul acum, înainte să fie prea târziu”, a subliniat Katz.

Israelul a declarat că va răspunde atacului Iranului cu rachete și drone din weekend, pe fondul solicitărilor de reținere ale aliaților nerăbdători să evite escaladarea conflictului în Orientul Mijlociu.

Grupul celor șapte democrații majore lucra deja la un pachet de măsuri coordonate împotriva Iranului, potrivit premierului britanic Rishi Sunak.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri