„Geoană face lucruri care NU se fac!”: Remus Pricopie critică recentele comentarii făcute de secretarul general adjunct al NATO

Data actualizării: Data publicării:
BUCURESTI - DEZBATERE - RESULTATE PISA 2022 - 8 DEC 2023
Foto: Remus Pricopie / Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie, critică dur recentele comentarii făcute de Mircea Geoană legate de o eventuală candidatură a sa la alegerile prezidențiale din 2024, într-o postare pe Facebook.

„Geoană face lucruri care NU se fac! Sunt surprins și dezamăgit de modul în care Mircea Geoană, Secretar General Adjunct NATO, înțelege să comunice public, în raport cu oficialii Statului Român”, a scris Remus Pricopie pe Facebook.

Rectorul SNSPA se declară surprins de „stilul nou” abordat de secretarul general adjunct al NATO.

„Constat acum, însă, că este vorba de un „stil nou”, în care un înalt funcționar internațional îşi permite să se ia de piept cu reprezentanții politici ai unui Stat Membru, în cazul de față, chiar Statul Membru care l-a propulsat în poziția respectivă”, a spus acesta, enumerând o serie de greșeli:

„Mircea Geoană face o serie de greșeli și încalcă reguli elementare ale diplomației:
1. Se ceartă cu reprezentanții politici ai unui stat NATO, pe teme care sunt strict de politică internă;
2. Face campanie electorală pentru propria candidatură la alegerile prezidențiale din România, folosindu-se de platforma NATO, deși încă lucrează în această instituție, adică încalcă normele deontologice ale instituției;
3. Incită la ură împotriva actualilor politicieni, care sunt „răi”, iar el, care este „bun”, este dispus să se sacrifice pentru țară – aici împrumută din tehnicile de manipulare folosite de AUR.”

Remus Pricopie consideră că este „regretabil” că Geoană nu face „o alegere clară și responsabilă”.

„Pentru un lider cu experiență, așa cum se prezintă, este regretabil că nu are capacitatea de a face o alegere clară și responsabilă: fie își asumă explicit candidatura și pleacă din funcția de secretar general adjunct al NATO, fie rămâne fidel mandatului său internațional și se abține de la competiția electorală, demonstrând respectul cuvenit atât pentru țara care l-a trimis acolo, cât și pentru NATO”, a mai spus rectorul SNSPA.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Rectorul SNSPA concluzionează în postarea sa de pe Facebook că Mircea Geoană „face lucruri care nu se fac”.

„Nu știu dacă Mircea Geoană va candida sau nu pentru poziția de Președinte al României. În cazul în care va candida, nu știu dacă românii îi vor acorda sau nu încredere. Ceea ce știu, însă, este că are momente în care îi lipsește simțul echilibrului, iar un președinte fără respect pentru cei din jur și fără simțul măsurii nu poate fi un președinte bun pentru România.
Constat - iar! - că Geoană face lucruri care NU se fac, iar acesta nu este un semn bun nici pentru el, dar nici pentru noi (românii), cei care l-am trimis acolo”, a concluzionat Remus Pricopie, după recentele declarații făcute de Mircea Geoană legate de o eventuală candidatură a sa la alegerile prezidențiale de anul acesta.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri