Imaginile de pe camerele de supraveghere au surprins tragedia de la Floreasca. Ministrul Sănătăţii acuză: S-au încălcat protocoalele

Data actualizării: Data publicării:
audiere-VICTOR-SEBASTIAN-COSTACHE-inquam (1)
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Ministrul Sănătăţii Victor Costache a fost azi la Spitalul Floreasca unde duminică seara a decedat femeia care a suferit arsuri în timpul unei operaţii.

El a fost întrebat ce a vrut să spună în şedinţa de Guvern, când a folosit expresia „nereguli în cascadă”, în legătură cu acest caz.

„S-a schimbat încadrarea cazului. Poliţia şi Parchetul s-au autosesizat, e o anchetă în curs din cauza situaţiei create. Echipa noastra va finaliza ancheta săptămâna viitoare”, a spus ministrul.

El a afirmat că a a vorbit cu o parte dintre medicii care erau prezenţi în sală şi că „mai sunt întrebări de pus”.

Costache a adăugat că nu au fost respectate protocoalele standard în astfel de cazuri, când e vorba despre un „eveniment – santinelă”, care nu trebuie să se întâmple niciodată.

Aceste evenimente sunt deosebit de rare. Nu pot fi muşamalizate astfel de evenimente”, a precizat ministrul.

El a adăugat că vor fi analizate cu atenţie imaginile de pe camerele de supraveghere.

Întrebat dacă în imagini apare şi medicul Beuran, ministrul a refuzat să dea detalii.

Victor Costache a adăugat că a fost în sala în care a avut loc tragedia: „Sala arată normal, aparatul a fost ridicat de către specialiştii de la Criminalistică”.

Potrivit ministrului, în spital erau toate cantităţile necesare de dezinfectanţi.

Serviciul Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei a preluat dosarul pacientei care a murit duminică seară după ce a luat foc pe masa de operație la Spitalul Floreasca.

Anchetatorii fac cercetări pentru ucidere din culpă.

Poliţia Capitalei deschisese o anchetă după ce s-a aflat că pacienta a fost arsă în 22 decembrie, dar, în urma decesului ei, dosarul va fi preluat de Serviciul Omoruri.

Azi va fi făcută şi autopsia pentru a se stabili cauza morţii cu exactitate.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu, cel care a dezvăluit ce s-a întâmplat, a depus şi el o plângere la Parchetul General.

Femeia era în comă indusă. Ea suferise arsuri pe 40% din suprafața corpului în timpul intervenției chirurgicale.

Medicii au folosit în cazul ei pentru dezinfectare o soluție care conține foarte mult alcool, iar apoi, la scurt timp, bisturiul electric. O metodă greșită, spune secretarul de stat din Ministerul Sănătății, care urmărește cazul.

Abia la o săptămână după incident, autoritățile au anunțat anchete: una demarată de conducerea spitalului, una a Ministerului Sănătății și alta începută de Poliția Capitalei.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri