E. Ungureanu a făcut plângere penală în cazul femeii arse: Toate evenimentele au mers spre scenariul că personalul auxiliar e de vină

Data actualizării: Data publicării:
emanuel ungureanu

Deputatul Emanuel Ungureanu a venit, luni, la Parchetul General pentru a depune o plângere în cazul femeii arse de la Spitalul Floreasca. El le cere procurorilor să stabilească dacă personalul medical se face vinovat de înșelăciune.

„Să arzi o pacientă pe 40% din corp pentru doctorul Beuran a însemnat un incident minor. Motivul pentru care am venit la Parchetul General este unul foarte clar - acela de a cere procurorilor să stabilească dacă personalul medical din Spitalul Floreasca ce a participat sau a coordonat operația din 13 și 22 decembrie (vorbim de 2 intervenții chirurgicale) au comis înșelăciune, uz de fals și fals intelectual. După declarațiile lui Beuran în care ne explica faptul că el nu a participat în sală, dar ar fi semnat în fals că a participat de la primul moment operator și până la ultimul, până la suspiciunea că pacienta ar fi fost alergică la iod”, a declarat Emanuel Ungureanu la sediul Parchetului General.

Singura anchtă administrativă în ziua incidentului a fost cea declanșată de managerul spitalului Floreasca, mai spune deputatul.

„Cu certitudine s-a încercat mușamalizarea acestei nenorociri. Toate evenimentele au mers spre scenariul că personalul auxiliar e de vină. Inspectorul Inspecţiei Sanitare de Stat nu ia nicio declaraţie de la medicii din sală, dăm vina pe infirmiere, asistente, medicii s-au înţeles să declare că s-a interventi în urgenţă, însă nu au putut şterge toate urmele pentru că managerul a avut inspiraţia să sigilieze sala, şi foile de observaţie”, a mai spus Ungureanu.

Serviciul Omoruri al Poliției Capitalei a deschis un dosar penal de ucidere din culpă după ce femeia care a ars pe masa de operații de la Spitalul Floreasca a murit duminică seară.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri