Patriarhia Română oprește temporar pelerinajele în Israel. Vasile Bănescu: Toți pelerinii români sunt în siguranță

Data publicării:
vasile bănescu portret
Foto: Vasile Banescu, purtator de cuvant al Patriarhiei Române. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a anunțat că nu vor mai pleca pelerini spre Israel. Pelerinajele programate se opresc temporar. De asemenea, acesta a făcut precizări și despre cei aproape 800 de pelerini care sunt acum în Țara Sfântă.

„În perioada următoare nu vor mai pleca pelerini spre Israel. Orice pelerinaj programat se va amâna”, a transmis Bănescu.

Acesta a precizat că Patriarhia Română a ținut și ține constant legătura cu ambasada română din Tel Aviv, care a comunicat prompt și foarte coerent situatia.

„Toți pelerinii români sunt momentan în siguranță, nu au fost incidente, o parte s-au întors astăzi, restul urmând să revină foarte curând, în grupuri organizate, în funcție de ritmul permisiunilor oferite zborurilor în acest context controlat doar de forțele de apărare ale Israelului.”, a menționat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.

Referitor la numărul de pelerini care s-au întors în România, Vasile Bănescu a precizat că doar 250 de pelerini din cei aproape 800 aflați în Israel au călătorit cu agenția Patriarhiei.

„Nu cunosc numărul grupurilor în care sunt împărțiți cei aproape 800 de pelerini. Doar 250 dintre aceștia au călătorit cu agenția Basilica a Patriarhiei. Ceilalți, cu alte agenții din țară, la care nu am acces. Dintre cei 250, 200 s-au întors azi dimineață, restul de 50 urmând să se întoarcă în această seară cu o cursă Tarom.”, a spus Vasile Bănescu.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri