Boloș, amuzat de cum a fost surprins: Imaginea reflectă ce am simțit când am văzut că nu se vorbește de sursa de finanțare a pensiilor

Data actualizării: Data publicării:
marcel bolos uimit
Marcel Boloș, amuzat de cum a fost surprins la ședința Guvernului de fotojurnaliștii de la Inquam. Foto: Inquam Photos / George Călin

Marcel Boloș a scris joi seara, pe Facebook, că „majorarea pensiilor este o prioritate și o responsabilitate pentru Guvern”. „Oamenii care au muncit din greu zeci de ani trebuie să primească sprijinul pe care îl merită”, a scris ministrul. În postare, Boloș a spus că s-a „amuzat” de felul în care a fost surprins de fotojurnaliștii de la Inquam, la ședința de Guvern. „O imagine care reflectă foarte bine ce am simțit astăzi când am văzut că se vorbește de majorarea pensiilor fără să se vorbească despre elementele legate de sursa de finanțare”, a scris Boloș.

Marcel Boloș: „Majorarea pensiilor este o prioritate și o responsabilitate pentru Guvern. Oamenii care au muncit din greu zeci de ani trebuie să primească sprijinul pe care îl merită și de care au nevoie.

Tot o responsabilitate este să ne asigurăm că acest proces se desfășoară în mod corect. Să ne respectăm promisiunile, să garantăm siguranța financiară a pensionarilor și să menținem stabilitatea economică a țării.

M-a amuzat cum m-au surprins cei de la Inquam, o imagine care reflectă foarte bine ce am simțit astăzi când am văzut că se vorbește de majorarea pensiilor fără să se vorbească despre elementele legate de sursa de finanțare.

Mereu am fost de partea persoanelor vulnerabile, cei care m-au urmărit la Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene o știu foarte bine. Am creat pentru ei un program special din fonduri europene, Programul Incluziune și Demnitate Socială 2021-2027, care aduce României peste 4 miliarde de euro și se implementează acum în bună regulă.

Sunt însă susținătorul sprijinului onest, cu adevărat sustenabil.

În trei ani de guvernare, pensiile au fost majorate cu 40%, având grijă să calculăm foarte atent ce se poate face.

La fel am fost susținătorul #investițiilor: să ținem viu visul românilor la infrastructura de apă-canalizare, construit autostrăzi, drumuri naționale și județene, căi ferate, modernizare școli și modernizare spitale.

Asta înseamnă să avem înțelepciunea să ne rezolvăm singuri problemele la noi acasă, să facem reforme și să ne încadrăm în țintele privind deficitul.

Vom continua să ne ținem de cuvânt, dar nu ne permitem să repetăm greșelile trecutului.”

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri