Fost polițist, despre intervenția de la Caracal: Niște personaje fără minte au modificat Codul de procedură penală

Data actualizării: Data publicării:
gheorghe dinca locuinta crime caracal
Poarta locuinței suspectului Gheorghe Dincă. Foto: Inquam Photos / Bogdan Dănescu

Oamenii sunt revoltați din cauza polițiștilor și magistraților care au lăsat să fie omorâtă o tânăra sub paza lor. Expresia îi aparține unui fost polițist, Mihai Untaru, care a declarat la Digi24 că îi vede vinovați inclusiv pe politicienii care au vrut să se pună la adăpost și au modificat Codul de procedură penală.

„Echipele operative de intervenție aveau inițiativă, puteau executa fără niciun fel de problemă orice fel de intervenție care punea viața unui individ în pericol, inclusiv pe vremea lui Ceaușescu. Numai că niște personaje fără minte, aflate în Parlament, în partide, au modificat Codul de procedură, au luat dreptul polițiștilor de intervenție, de liberă inițiativă și practic au strangulat procedurile de intervenție până la momentul în care să nu fie ei cumva deranjați acasă. Rezultatul? Asemenea situații de excepție, fiindcă genul acesta de situații nașțe monștri”, a spus Mihai Untaru la Digi24.

Mihai Untaru, fost polițist, în prezent detectiv privat, spune că modul în care a acționat Gheorghe Dincă sugerează că el a mai comis și alte crime în afară de cele două recunoscute duminică. Urmăriți-i explicațiile în materialul video de mai jos:

Gheorghe Dincă, mecanicul auto din Caracal de 66 de ani, a recunoscut că le-a omorât pe Luiza și Alexandra. Le-ar fi spus anchetatorilor și cum a făcut-o. Procedura impune și o reconstitutire. Cazul a creat impresii puternice și asupra procurorului Giorgiana Hosu de la DIICOT. Procuroarea a povestit ce a găsit în casa criminalului: o cameră plină cu haine de femeie și o mulțime de gropi cimentate în curte, cam multe, spune procuroarea. 

Redactor: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri